Ζοάμπι: Οι Ισραηλινοί πιλότοι δεν είναι καλύτεροι από τους αποκεφαλιστές του Ισλαμικού Κράτους

Zoabi2

Η [Παλαιστίνια με ισραηλινή υπηκοότητα] βουλευτής της Κνεσέτ, του κόμματος Μπάλαντ, εξίσωσε τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, με τους Ισραηλινούς στρατιώτες, την Κυριακή. «Αυτοί [του Ισλαμικού Κράτους] σκοτώνουν ένα άτομο τη φορά με ένα μαχαίρι και οι IDF [Ισραηλινές Δυνάμεις «Άμυνας»] με το πάτημα ενός κουμπιού [σκοτώνουν] δεκάδες Παλαιστίνιους» είπε η Ζοάμπι σε συνέντευξη στον ιστότοπο του Καναλιού 2. Η Ζοάμπι πρόσθεσε ότι ένας Ισραηλινός πιλότος «δεν είναι λιγότερο τρομοκράτης από ένα άτομο που παίρνει ένα μαχαίρι και αποκεφαλίζει».

 

Η Ζοάμπι είπε ότι πιστεύει ότι «και οι δύο είναι στρατοί δολοφόνων, δεν έχουν όρια και κόκκινες γραμμές». Η Ζοάμπι είπε ότι οι περιπτώσεις Αράβων Ισραηλινών που συμμετέχουν στο Ισλαμικό Κράτος δεν αποτελούν τάση παρά μάλλον αντιπροσωπεύουν «ένα πολύ μικρό αριθμό στο περιθώριο» – άνθρωποι που «προφανώς δεν είχαν επιλογές στη ζωή τους». Η Ζοάμπι είπε ότι τέτοιοι άνθρωποι έχουν χάσει το νόημα στις ζωές τους και έχουν υιοθετήσει μια κλειστή, φονταμενταλιστική ιδεολογία.

«Στο Ιράκ και στη Συρία έχουν φωτογραφία με το μαχαίρι, και εδώ έχουν φωτογραφίες με πτώματα και με τους βομβαρδισμούς τους και επίσης γελούν», είπε [ΣτΜ. συγκρίνοντας πάλι με τους Ισραηλινούς στρατιωτικούς] «Τα [τυφέκια] Μ-16 και οι βομβαρδισμοί σκοτώνουν περισσότερους απ’ ότι ένα μαχαίρι».

Η Ζοάμπι εξέφρασε επίσης την εμπιστοσύνη της για την έφεση που έχει κάνει στο Ανώτατο Δικαστήριο ενάντια στην απόφαση της Επιτροπής Ηθών της Κνεσέτ, που τον Ιούλιο την απέκλεισε από την ολομέλεια και τις επιτροπές για 6 μήνες, μια κίνηση μετά από τις δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με το περιστατικό της απαγωγής των τριών Ισραηλινών εφήβων.

Μετά την παρομοίωση των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων με το Ισλαμικό Κράτος, η βουλευτής της Κνεσέτ, Φάινα Κίρσενμπάουμ, (του κόμματος Yisrael Beiteinu) δήλωσε: «Η Ζοάμπι γνωρίζει ότι οι μέρες της στην Κνεσέτ είναι μετρημένες και σύντομα η εποχή της ασυλίας που της παραχώρησε η Κνεσέτ, επίσης θα τερματιστεί. Είμαι σίγουρη πως στην επόμενη συνεδρίαση η Κνεσέτ θα περάσει ένα «Νόμο Ζοάμπι» με μεγάλη πλειοψηφία που θα την αποβάλλει από τη θέση της [στη βουλή] όπως και από την προσπάθεια να ξαναθέσει υποψηφιότητα στο μέλλον».

Η βουλευτής της Κνεσέτ, Μίρι Ρεγκέβ (του κόμματος Λικούντ), αποκάλεσε τη Ζοάμπι «έναν επικίνδυνο εχθρό του ισραηλινού λαού» που δεν θα πρέπει να είναι στην Κνεσέτ. «Η Ζοάμπι ξεπέρασε όλες τις δυνατές κόκκινες γραμμές συγκρίνοντας τις IDF με το Ισλαμικό Κράτος. Η υποκίνησή της είναι συγκρίσιμη στη σοβαρότητά της με πράξεις τρομοκρατίας που κάνουν κακό σε αθώους ανθρώπους», δήλωσε η Ρεγκέβ «Προτείνω να ανέβει σε ένα αεροπλάνο και να πάει κατευθείαν στο Κατάρ, ώστε να ξανασυναντήσει επιτέλους τον στενό της φίλο Άζμι Μπισάρα, ή όπως είπα στο παρελθόν, “άντε στη Γάζα, προδότρια”», πρόσθεσε η Ρεγκέβ, προφέροντας τα τελευταία λόγια στα αραβικά.

Πηγή: intifadagr από Haaretz

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *