Οι αναταραχές και οι κομμουνιστικοί μύθοι

ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗΠοιο 1821;

Την Ελλάδα την απελευθέρωσαν οι Μεγάλες Δυνάμεις με το Ναβαρίνο. Οι μύθοι για χιλιάδες νεκρών Ελλήνων, για Μεσολόγγια, για οχτάχρονο επαναστατικό πόλεμο, δεν είναι παρά φαντασιώσεις όσων, αντί να μελετούν τη διπλωματική ιστορία, κάθονται και αναμασάνε παραμύθια για να προϊδεάζουν τους αφελείς για τις αναταραχές που σχεδιάζουν.

Ποιο ΟΧΙ στα βουνά της Πίνδου;

Το ΟΧΙ το είπε ο Μεταξάς στην Κηφισιά κι ο Παπάγος στη “Μεγάλη Βρετάνια”. Αυτά που ακούγονται για χιλιάδες στρατιώτες νεκρούς, για απόκρουση των Ιταλών και καταδίωξή τους και πέρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, είναι προπαγάνδα όσων νομίζουν πως τις νίκες τις φέρνει η πλεμπάγια που πολεμάει.

Ποια Εθνική Αντίσταση;

Την απελευθέρωση του 1944 την έφεραν οι Βρετανοί του Σκόμπι. Αλίμονο αν περιμέναμε τη λευτεριά από τους κατσαπλιάδες των βουνών και τους διαδηλωτές των πόλεων. Αυτοί το μόνο που κατάφερναν είναι να εξαγριώνουν τους Γερμανούς και να την πληρώνουν οι φιλήσυχοι νοικοκυραίοι, που εξαναγκάζονταν να μπουν στα Τάγματα Ασφαλείας για να πολεμήσουν τους ταραξίες.

Ποιο Πολυτεχνείο;

Τη Χούντα την πολέμησε ο Καραμανλής από το Παρίσι. Γι΄ αυτό έγινε αμέσως μετά και πρωθυπουργός. Το Πολυτεχνείο ήταν μια ακόμη απόπειρα των κομμουνιστών να προκαλέσουν αναστάτωση στη χώρα και να εκθέσουν την τότε κυβέρνηση, αναγκάζοντάς την να σκοτώσει κάμποσους ταραξίες για να επανέλθει η τάξη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *