Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονία του αντιφασίστα Κοσσέ

φενιαΓια τη δολοφονία από τον ουκρανικό στρατό του έλληνα δημοσιογράφου και αντιφασίστα αγωνιστή Αθανάσιου (Φένια) Κοσσέ, εξέδωσε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Εκφράζουμε το βαθύ αποτροπιασμό μας για τον θάνατο του έλληνα φωτορεπόρτερ Αθανάσιου Κοσσέ… Το ιδιαίτερα σημαντικό του έργο με την κάμερα και το φακό του απεικονίζεται στην τελευταία ανολοκλήρωτη δουλειά του: “Η λευκή βίβλος του φασισμού στην Ουκρανία. Έργα και ημέρες”. Η δημοκρατική του προσήλωση, η προοδευτική του σκέψη όπως και η ακατάλυτοι δεσμοί του με την χώρα στην οποία γεννήθηκε παραμένουν ζωντανά σύμβολα που ευλαβικά τιμάμε και θυμόμαστε.

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια στη οικογένεια και τους οικείους του. Καλούμε τον Υπ. Εξωτερικών κ. Βενιζέλο να ζητήσει από τις αρμόδιες Ουκρανικές Αρχές την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση των περιστατικών που οδήγησαν στον θάνατο του Αθανάσιου Κοσσέ. Το ανωτέρω περιστατικό, καθώς και ο πρόσφατος θάνατος 7 ουκρανών ελληνικής καταγωγής στην Ουκρανία, τον περασμένο μήνα, από όλμους αναδεικνύει τη ανάγκη για πιο ενεργή και ουσιαστική δραστηριοποίηση των ελληνικών προξενικών αρχών στην περιοχή με σκοπό την προστασία του απόδημου ελληνισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει μέσα από κάθε θεσμική διαδικασία να διερευνηθούν τα πραγματικά περιστατικά και να αναδειχθούν οι υπεύθυνοι αυτού του τραγικού συμβάντος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *