Δίκτυο Πανεπιστημιακών: Συμπαραστεκόμαστε στον Αγώνα του απεργού πείνας Ρωμανού

pano12-870x418Ένας νέος διεκδικεί το νόμιμο δικαίωμά του, ως φυλακισμένος, να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο, χρησιμοποιώντας ως έσχατο μέσο την ίδια του τη ζωή. Η κυβέρνηση και οι «αρμόδιοι» μηχανισμοί βρήκαν την ευκαιρία να λειτουργήσουν εκδικητικά, μέσω της αυστηρής άσκησης της υποτιθέμενης «αρμοδιότητάς» τους, για να του στερήσουν το νομοθετικά κατοχυρωμένο και αυτονόητο δικαίωμά του.

Ενώ οι ίδιοι μηχανισμοί, υποτακτικά και συντονισμένα «ξεχνούν» να ασκήσουν αυστηρά την «αρμοδιότητά» τους, όταν πρόκειται για αποφάσεις που επιβάλλουν στην κοινωνία τη βαρβαρότητα των μνημονίων και τη γενική εκποίηση ή όταν πρόκειται να «προστατέψουν» ημέτερους.

Ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και ως πολίτες, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού και ζητάμε να δοθεί άμεσα, η χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στον Ν. Ρωμανό και στον Η. Κωστάρη.

Μέσα στην αθλιότητα της δημόσιας ζωής, ένας νέος που θυσιάζει την υγεία και διακινδυνεύει τη ζωή του διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόρφωση, δεν αφήνει σε κανέναν το περιθώριο να εθελοτυφλεί ή να κωλυσιεργεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *