3 Δεκέμβρη: Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ. Οχι φιέστες – Εμπρακτη αλληλεγγύη

antarsiaΤοποθέτηση «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ» στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 1/12/2014

Αν το ενδιαφέρον μας για τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) ήταν ουσιαστικό και όχι επιδερμικό, ειλικρινές και όχι υποκριτικό, μόνιμο και όχι ευκαιριακό, τότε δεν θα αφιερώναμε γι΄ αυτούς μόνο μια ημέρα το χρόνο (την 3η Δεκέμβρη), ούτε ένα Περιφερειακό Συμβούλιο επετειακό, όπως το σημερινό. Αν για τα οξύτατα προβλήματα των ΑμεΑ πάλευαν όχι μόνο οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, αλλά η υπόλοιπη κοινωνία και το συνολικό μαζικό λαϊκό κίνημα, τότε θα είχαμε έμπρακτη αλληλεγγύη και κοινωνική πρόοδο και όχι τον σημερινό κοινωνικό κατακερματισμό και κανιβαλλισμό.

Εμείς, ως «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, διεκδικούμε για τους ΑμεΑ:

-1. Απασχόληση με προσλήψεις σε Δημόσιο, ΟΤΑ, Οργανισμούς για τους ΑμεΑ που είναι ικανοί για εργασία και θέλουν να εργαστούν, για να νοιώσουν χρήσιμοι και όχι βάρος στην κοινωνία και στις οικογένειές τους.

-2. Επιδόματα για αξιοπρεπή διαβίωση (οικογενειακής φροντίδας, μετακίνησης κ.ά.) για όσους δεν μπορούν να εργαστούν. Όχι στην απάνθρωπη περικοπή των προνοιακών επιδομάτων και των χρηματοδοτήσεων στις προνοιακές δομές. Όχι στον Καιάδα της νεοσυντηρητικής συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και του Μνημονίου.

-3. Πλήρη, δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις.

-4. Διασφάλιση της μετακίνησής τους για λόγους υγείας και κοινωνικούς, με δημόσια δαπάνη.

-5. Μετακίνηση μαθητών στα ειδικά σχολεία κατά προτεραιότητα και με ειδικά μεταφορικά μέσα (κρατικά, δημοτικά).

-6. Αποκλειστικά δημόσιες και ποιοτικές δομές φροντίδας με επαρκές, ειδικευμένο και μόνιμο προσωπικό και με επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Όχι στην κερδοσκοπία επί του ανθρώπινου πόνου. Όχι στις ιδιωτικές, δήθεν «κοινωνικές» επιχειρήσεις (ιδρύματα, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ και άλλα τρωκτικά κονδυλίων).

-7. Δημιουργία κατασκηνώσεων και χώρων άθλησης και αναψυχής για τους ΑμεΑ.

1/12/2014

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ
Περιφερειακός Σύμβουλος της
«ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *