ΨΗΦΙΣΜΑ-Κάλεσμα Κοινού Αγώνα και Αλληλεγγύης σε Φαντάρους, λαϊκή οικογένεια, εργατικά σωματεία-φοιτητικούς συλλόγους, σε κάθε αγωνιστή και συλλογικότητα

43ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΥΠΟΜΟΝΗ: Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ: ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΣΤΟΛΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝ ΘΗΒΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15-2 ΣΤΙΣ 10.00 Π.Μ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΨΜ

Στο ΥΠΕΘΑ θα ασχοληθούν καθόλου με τους φαντάρους ή θα ψάχνουν μόνο εκατοντάδες εκατομμύρια για όπλα και για το ΝΑΤΟ;
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΑΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΙ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟ-ΚΡΑΤΟΣ
Καλούμε την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αμύνης να δεσμευτεί για την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. Των δίκαιων διεκδικήσεων ενός ολοένα μαζικότερου κινήματος Μέσα και Έξω από το στρατό.

Να δεσμευτούν τώρα για ένα στρατό που δε μας ταπεινώνει με καψόνια, μισαλλόδοξα κηρύγματα και εθνικιστικά τραγούδια.
Ποιος φοβάται τα σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα; Οι φασίστες μπορούν να αλωνίζουν σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας, οι αξιωματικοί πλέον λαμβάνουν άδειες από τις μονάδες για να συμμετάσχουν στις συνδικαλιστικές τους διαδικασίες, αλλά οι φαντάροι δε δικαιούνται ελεύθερο συνδικαλισμό;

Ο χρόνος στράτευσης πρέπει να υπολογίζεται ως προυπηρεσία, να μας αναγνωρίζονται τα ένσημα που του αντιστοιχούν και με την απόλυση μας από τον Στρατό να γραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας, λαμβάνοντας επίδομα ανεργίας μέχρι να βρούμε εργασία. Μας παίρνεται υποχρεωτικά στον Στρατό και μετά μας πετάτε στην Ανεργία!

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τον στρατό να καλύπτει πλήρως το κόστος της θητείας, που δε θα μας «τα παίρνει χοντρά» για τα εισιτήρια, τα ρούχα, τα είδη υγιεινής, δε θα μας φορτώνει το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης. Μέχρι σήμερα δε μπορούν να μας εγγυηθούν ούτε το ότι δε θα πεινάμε και δε θα κρυώνουμε. Όποιος δε διαμορφώσει άμεσα μια άλλη κατάσταση για τα 3000€ που ξοδεύουμε στη θητεία θα μας βρει απέναντι του. Να κλείσετε άμεσα τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΨΜ όπως είχατε υποσχεθεί!
Περιμένουμε να σταματήσει η εργασιακή εκμετάλλευση που δεχόμαστε. Για να μην καλύπτουν οι φαντάροι τις τρύπες του κρατικού μηχανισμού και των Δήμων με μαύρη, απλήρωτη εργασία. Να καθαρίζουμε παραλίες, να μαζεύουμε σκουπίδια στους δήμους, να ανοίγουμε δρόμους που πλημμύρισαν και να σβήνουμε φωτιές, να κάνουμε τους υπηρέτες στις κατασκηνώσεις των αξιωματικών και στις Λέσχες τους;

Να δεσμευτούν ότι όχι μόνο δε θα αυξήσουν την στρατιωτική θητεία και δε θα προχωρήσουν σε Στράτευση στα 18 για άνδρες και γυναίκες, αλλά θα μειώσουν τη θητεία και θα εξαφανίσουν το τρομακτικό πρόστιμο ανυποταξίας των 6000 ευρώ. Που ποινικοποίησε-φορολόγησε πλευρές της αντιμιλιταριστικής πάλης και της σύγχρονης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια. Να καταργηθούν οι άθλιες ρυθμίσεις Βενιζέλου!

Ότι θα ακυρωθεί κάθε διαδικασία πρόσληψης Μισθοφόρων Στρατιωτών, κάθε σχέδιο επέκτασης της εφεδρείας και συνεχής πολεμικής προετοιμασίας του εργαζόμενου λαού. Ότι θα διαλυθούν οι φασιστικές Λέσχες Εφέδρων.

Το ΥΠΕΘΑ να εγγυηθεί για την υγεία και την ζωή μας: για αξιοπρεπείς συνθήκες υγιεινής, για πρόσβαση σε γιατρούς και φάρμακα, για δίκαιη εφαρμογή των (Ι) και τήρηση των απαλλαγών. Όχι άλλα ατυχήματα και τραυματισμοί στην εκπαίδευση και τις ασκήσεις. Να δεσμευτείτε για τις ζωές μας, έμπρακτα όχι με ευχολόγια. Καταργείστε άμεσα τις Ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Εμείς δεν έχουμε ξεχάσει ακόμη τους νεκρούς συναδέλφους μας στο Βόλο. Η Σωματικής μας Ακεραιότητα και οι ζωές μας είναι πιο σημαντικές από το Αξιόμαχο Σας!

Λέμε καθαρά ότι δεν πολεμάμε για την ντόπια και διεθνή ολιγαρχία, για πετρέλαια και ΑΟΖ. Δε βάφουμε τα χέρια μας με αίμα. Δεν συμμετέχουμε στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, σε σφαγές που γίνονται σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει φιλειρηνική πολιτική με γενικόλογες διακηρύξεις. Είμαστε ενάντια στην συμμαχία με το Ισραήλ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ., προτάσσοντας τον εργατικό διεθνισμό που βασίζεται σε κοινά συμφέροντα και αγώνες των λαών.

Ποιος μπορεί τέλος να δεσμευτεί στη μη συνέχεια του κράτους έκτακτης ανάγκης, στο σπάσιμο των δογμάτων Άμυνας -Ασφάλειας.Αντιστεκόμαστε στα αστυνομικά καθήκοντα του στρατού. Δεν καταστέλλουμε διαδηλώσεις, δεν κυνηγάμε μετανάστες, δεν αποτελούμε απεργοσπαστικό μηχανισμό. Γυρνάμε οριστικά την πλάτη σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να ασκήσουν φιλολαϊκή πολιτική χωρίς να πειράξουν τα πιο αντιδραστικά δόγματα της κυρίαρχης πολιτικής.

Δεν έχουμε αυταπάτες. Οι πρώτες διακηρύξεις των νέων Υπουργών Αμύνης απέδειξαν ότι στέκονται απέναντι στους φαντάρους και τα δικαιώματα μας. Οι συνάδελφοι στρατιώτες γνωρίζουν ότι το μόνο που μπορούν να εμπιστεύονται είναι τον συλλογικό μας αγώνα για τα κοινά μας συμφέροντα και ελπίδες.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *