“Εσφαξε” με το μπαμπάκι η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον Κάρολο Παπούλια

B-KbMfvIEAIXaZlΜε φόντο ένα «εικονοστάσι» που μόνο σε θεοκρατικό καθεστώς, τύπου Σαουδικής Αραβίας, παρέπεμπε, (επιλογή του νέου προέδρου της δημοκρατίας) έγινε ο διάλογος της προέδρου της βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Προκόπη Παυλόπουλο, σχετικά με την ανάληψη από τον τελευταίο τα καθήκοντα του ΠτΔ.

Σχετικό σχολιασμό για την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξει ένα στέλεχος της συντηριτικής παράταξης για τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Τι θέμα της ανάρτησής μας όμως είναι κάτι που πέρασε σχεδόν απαρατήρητο από τα ΜΜΕ. Ότι δηλαδή η πρόεδρος της βουλής εκδήλωσε την δυσφορία της και το εξέφρασε με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο για την στάση που είχε κρατήσει ο Κ. Παπούλιας όσο χρονικό διάστημα ήταν πρόεδρος Δημοκρατίας. Μίλησε εντελώς απαξιωτικά γ’ αυτόν και αν δεν τον κατονόμασε, όπως ήταν φυσικό, τον «φωτογράφησε» με τέτοιο τρόπο που δεν έμεινε σε κανέναν αμφιβολία για τον ποιον εννοούσε με τα λεγόμενα της.

Χαρακτηριστικό απόσπασμα απ’ τα λεγόμενα της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τον Π. Παυλόπουλο:
«Καλείστε να επανοηματοδοτήσετε τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό που θα ενσαρκώσετε και τον οποίο πολλές εξουσίες στο παρελθόν επεδίωξαν και πέτυχαν να εργαλειοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν. .. Ότι θα έχετε το σθένος να πείτε όχι στο εσωτερικό και το εξωτερικό όταν και όπου χρειαστεί και δεν θα διστάσετε να ενεργοποιήσετε δημοκρατικές διαδικασίες δημοψηφίσματος ή να αναπέμπεψετε αντισυνταγματικά νομοθετήματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *