Η ΝΔ χρωστάει στις τράπεζες 475,4 εκατ. ευρώ, με το «φέσι» στους τραπεζίτες να αυξάνεται κατά σχεδόν 50 εκατ. ευρώ μέσα σε έναν χρόνο

Ο πολιτικός, που χρεοκόπησε το κόμμα του (αν ήταν επιχείρηση οι τράπεζες θα τις είχαν βάλει λουκέτο και θα έκαναν κατάσχεση όλα τα περιουσιακά της υπάρχοντα) υπόσχεται ότι θα ανορθώσει την ελληνική οικονομία!

Τον υπ’ αριθμόν 1 στρατηγικό κακοπληρωτή στη χώρα αποτελεί για άλλη μία χρονιά η Νέα Δημοκρατία καθώς χρωστάει συνολικά σχεδόν 488 εκατ. ευρώ, με το ποσό να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Μάλιστα οι οφειλές σε ένα χρόνο εκτοξεύτηκαν κατά 52 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το avgi.gr, η ΝΔ, όπως φαίνεται στον ισολογισμό που δημοσίευσε σήμερα, κατά το 2023 είχε οφειλές 475.449.832,33 ευρώ σε τράπεζες, έναντι 425.600.611,17 το 2022. Δηλαδή τα χρέη προς τις τράπεζες αυξήθηκαν κατά 49.848.221,16 ευρώ μέσα σε μόλις ένα χρόνο.

Την ίδια στιγμή αυξημένες είναι και οι οφειλές προς προμηθευτές, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία κτλ, καθώς έφτασαν τα 12.399.897,14 ευρώ, έναντι 9.966.564,65 ευρώ το προηγούμενο έτος.

Όσον αφορά το έλλειμμα της ΝΔ, και αυτό, όπως οι οφειλές της, διαρκώς αυξάνεται. Έτσι, το 2023 εκτοξεύτηκε στα 54.357.699,84 ευρώ, από τα 44.591.660,80 ευρώ το 2022.

Ας κάνουμε τώρα μια αναδρομή, στις σχετικές δηλώσεις του Μητσοτάκη όταν πριν εφτά χρόνια περίπου επικρατούσε -με την στήριξη του Αδωνι Γεωργιάδη- στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ, υπερτερώντας καθαρά του αντιπάλου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και αναλάμβανε την αρχηγία της Ν.Δ.

Μια απ’ τις πρώτες φιέστες που οργάνωσε σαν αρχηγός της Ν.Δ., o Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν στο κέντρο πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Εκεί απευθυνόμενος στο κομματικό του ακροατήριο ανέλυσε το όραμά του και τους στόχους που είχε θέσει σαν προτεραιότητα. Ενας απ’ αυτούς, σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις του, ήταν η εξυγίανση των οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας.

“Τα χρέη της ΝΔ είναι ασφυκτικά, καθώς ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ περίπου”, μας είχε πει τότε και άρχισε να εφαρμόζει το “νοικοκύρεμα” των οικονομικών της παράταξης του.

Μετακόμισε τα κεντρικά γραφεία της από τη Συγγρού στο Μοσχάτο, για να υπάρχει χαμηλότερο ενοίκιο, απέλυσε 120 υπαλλήλους της, έθεσε σε εφαρμογή την συνδρομή μελών της.

Οταν λοιπόν ανέλαβε την αρχηγία του κόμματος του, ο Κ. Μητσοτάκης, τα χρέη της Ν.Δ., ήταν 200 εκατ, ευρώ! Σήμερα χρωστάει, 488.000.000!!!.

Δηλαδή από τότε που ανέλαβε επικεφαλής της σημερινής κυβερνητικής παράταξης ο Κ. Μητσοτάκης και παρ’ όλο τις απολύσεις που έκανε σε εργαζόμενους του κόμματος και όλα τα υπόλοιπα μέτρα που έλαβε, το χρέος της Ν.Δ., όχι απλώς δεν μειώθηκε αλλά υπερδιπλασιάστηκε. Ο πολιτικός, λοιπόν που χρεοκόπησε το κόμμα του (αν ήταν επιχείρηση οι τράπεζες θα τις είχαν βάλει λουκέτο και θα έκαναν κατάσχεση όλα τα περιουσιακά της υπάρχοντα) υπόσχεται ότι θα ανορθώσει την ελληνική οικονομία!

____________

Και το ΠΑΣΟΚ δεν υστερεί σε χρέη. Το πρωτοσέλιδο της “Δημοκρατίας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *