Αυτεπάγγελτη έγκληση κατά της Athens Voice από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ – Με πλήρη ομοφωνία η απόφαση

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την αγανάκτησή του για το ύφος, αλλά και το μήνυμα που εκπέμπει η ανάρτηση στο inbox της ηλεκτρονικής εφημερίδας “ATHENSVOICE”, το οποίο αναφερόταν σε μια εργαζόμενη γυναίκα που πέθανε τόσο άδικα, γιατί ενώ ζούσε στην Ελλάδα 25 περίπου χρόνια, δεν είχε νομιμοποιηθεί, εργαζόταν πότε ως αποκλειστική, πότε ως καθαρίστρια σε σπίτια και νοσοκομεία για να επιβιώσει και στην προσπάθειά της να ξεφύγει τη σύλληψη έχασε τη ζωή της.

Η ανάρτηση αυτή είναι δόλια προσβολή νεκρού και σαφής παραβίαση των κανόνων δεοντολογίας που η ΕΣΗΕΑ αγωνίζεται για να τηρούνται από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης και από όλους τους δημοσιογράφους.

Η δημοσιογραφία ως επάγγελμα, αλλά και κοινωνικό λειτούργημα, οφείλει με ευλάβεια να αντιμετωπίζει ισότιμα τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις εθνικής καταγωγής, φύλου, φυλής, θρησκείας, πολιτικών φρονημάτων, οικονομικής κατάστασης και κοινωνικής θέσης και να σέβεται την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής των πολιτών. Αυτός είναι βασικός κανόνας δεοντολογίας.

Η παραβίαση του κανόνα αυτού από την “ATHENSVOICE” είναι χαρακτηριστική.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που δεσμεύεται από τις αρχές του καταστατικού και της δεοντολογίας, έχει υποχρέωση να τονίσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι, οποιαδήποτε παραβίαση των κανόνων αυτών θα αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου από τα αρμόδια όργανα της ΕΣΗΕΑ».

2 απαντήσεις στο “Αυτεπάγγελτη έγκληση κατά της Athens Voice από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ – Με πλήρη ομοφωνία η απόφαση”

  1. Άστραψε και βρόντηξε, ως συνήθως σε παρόμοιες περιπτώσεις, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με μια ανούσια και νερόβραστη ανακοίνωση, που κυριολεκτικά, δε κάνει τίποτε άλλο, παρά να προσθέτει ονειδος στην ήδη πραγματοποιημένα αθλιότητα. Με μια ελεεινή υποκρισία συνιστά σε όλους, συλληβδην και αθρόως, θύτες και θύματα, να προσέχουν και να τηρούν την δεοντολογία, του πλέον εξευτελισμενου, του πλέον αργυρόνητου, του πλέον αισχρος επαγγέλματος, όπως έχει εξελειχθει η δημοσιογραφία, που κατάντησε καρκίνωμα στο αρρωστημένο σώμα της κοινωνίας. Και βέβαια την απάντηση σε αυτο το Σ α π ι ο κατασκεύασμα την δίνει η σοφή λαϊκή παροιμία με μια δόση πικρής φιλοσοφίας που λέει.
    Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *