Απροκάλυπτη ομολογία Χρυσοχοΐδη: «Ο ιός δεν μεταδίδεται έξω, αλλά σε κλειστούς χώρους»

Οι απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων γίνεται για πολιτικούς και όχι υγειονομικούς λόγους.

Σε μια απροκάλυπτη κυνική ομολογία προχώρησε σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον Real FM. Ερωτούμενος για τα κρούσματα κορονοϊού στην αστυνομία και το εάν αυτά συνδέονται με την κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων στο Πολυτεχνείο, δήλωσε: “Δεν μεταδίδεται έξω, στην ατμόσφαιρα, ο ιός, Ο ιός μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους.” Δηλαδή, όλο το επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης, πως δήθεν απαγορεύει τις συγκεντρώσεις για να μην διαδοθεί ο κορονοϊός κατερρίφθη από τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

“Δεν μεταδίδεται έξω, στην ατμόσφαιρα, ο ιός, Ο ιός μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους”. Και τότε γιατί απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες για το Πολυτεχνείο; Γιατί απαγορεύονται οι συναθροίσεις στο πλαίσιο του lockdown; Η κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης και η προσπάθεια να κτυπήσει το κίνημα, για καθαρά πολιτικούς και όχι υγεινομικούς λόγους, αποκαλύπτονται με τον πιο καθαρό τρόπο.

Ταυτόχρονα, θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς, γιατί κλείνεται ο κόσμος στο σπίτι από τις 9 μ.μ. και δεν μπορεί να βγει μια βόλτα έξω; Γιατί η κυβέρνηση στοχοποιεί τις “πλατείες” και όχι τους χώρους εργασίας, το συνωστισμό στα μέσα μεταφοράς, τις τάξεις των 25-27 μαθητών στα σχολεία και ούτε καθεξής…

Εμείς δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να πούμε, τα είπε όλα ο υπουργός…

Ταυτόχρονα βέβαια η επιστήμη και τα επιδημιολογικά δεδομένα χρησιμοποιούνται από τον Μ. Χρυσοχοΐδη με τον πιο χυδαίο τρόπο. Ενώ για τους αστυνομικούς “έξω δεν κολλάει”, ο υπουργός της κυβέρνησης ΝΔ προαναγγέλλει την απαγόρευση των διαδηλώσεων της 6ης Δεκέμβρη (για ποιον λόγο άραγε;), για να μην κολλήσουν “οι νέοι και τα μικρά παιδιά”! Ενώ προκλητικά μίλησε για “εφιάλτη”. Επίσης, θεώρησε πως και η συγκέντρωση στο Εφετείο στις 7 Οκτώβρη για τη Χρυσή Αυγή “άφησε το αποτύπωμά της όσον αφορά τον κορονοϊό”(!), παρότι δεν υπάρχει κανένα σχετικό στοιχείο.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης δεν ντράπηκε να ζητήσει “συγνώμη” από τις 9 γυναίκες αγωνίστριες που συνελήφθησαν την Τετάρτη στην παρέμβασή τους την ημέρα κατά της βίας εναντίον των γυναικών, μιλώντας για “υπερβολή”. Ξέχασε βέβαια τους άλλους δύο συλληφθέντες, που πιάστηκαν λίγο αργότερα για μοίρασμα τρικ για τα δικαιώματα των γυναικών. Οι συλληφθέντες της 25ης Νοέμβρη ταλαιπωρήθηκαν και θα ταλαιπωρηθούν ακόμα περισσότερο από την “υπερβολή” της ΕΛΑΣ.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης δεν είδε ανάλογες υπερβολές στο όργιο αστυνομικής βίας την ημέρα του Πολυτεχνείου, ενώ προανήγγειλε ενσωματωμένες κάμερες στις στολές των ΜΑΤ και των άλλων δυνάμεων καταστολής, οι οποίες βεβαίως θα χρησιμοποιηθούν κατά των διαδηλωτών και για την ενοχοποίησή τους.

Πηγή: “Πριν”

Μία απάντηση στο “Απροκάλυπτη ομολογία Χρυσοχοΐδη: «Ο ιός δεν μεταδίδεται έξω, αλλά σε κλειστούς χώρους»”

 1. “Δικαίωση” Για Τις Δηλώσεις Χρυσοχοϊδη ;
  ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

  Οι δηλώσεις του Χρυσοχοϊδη στο real fm για να δικαιολογήσει τον συνωστισμό των οργάνων της τάξης στην επέτειο του Πολυτεχνείου ότι ο ιός δεν μεταδίδεται σε ανοιχτούς χώρους, έφεραν ότι “δικαιώθηκαν” και οι διαδηλωτές από την πλευρά του ΚΚΕ – ΝΑΡ ….

  Θέλουμε να τονίσουμε (χωρίς να είμαστε γιατροί….) ότι είχαμε δηλώσει ότι ήμασταν και είμαστε υπέρ συμβολικών παρεμβάσεων, τόσο στην επέτειο του Πολυτεχνείου όσο και στην απεργία. Ενάντια σε καλέσματα διαδηλώσεων και πορειών (γιατί όπως φάνηκε και στην επέτειο του Πολυτεχνείου όσο και στην απεργία δεν κρατήθηκαν τα μέτρα προστασίας…).

  Το κύριο είναι βέβαια ότι στις σημερινές συνθήκες, δεν μπορεί να υπάρξει ένα μαζικό λαϊκό κίνημα ενάντια στην πολιτική της ΝΔ και αυτό είναι φανερό παρόλο την αισιοδοξία των “ηγετικών” κλιμακίων της αριστεράς. Μπορεί να μένουμε σήμερα ενεργοί αλλά το σίγουρο είναι ότι θα λογαριαστούμε μετά, όταν ο λαϊκός παράγοντας ξεφύγει από την “φοβία και την αμηχανία” και εκφράσει την “βουβή οργή” του στην “νέα” οικονομική κρίση.

  Σήμερα είναι καθήκον η ενότητα των δυνάμεων της Αριστεράς απέναντι στην ΝΔ και η ζύμωση και η συγκρότηση του ενιαίου μετώπου της εργατικής τάξης (φτωχών λαϊκών στρωμάτων και νεολαίας) για να ανατρέψουν αντιλαϊκές πολιτικές και τον καπιταλιστικό κόσμο, εγκαθιδρύοντας την κομμουνιστική κοινωνία…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *