Μπάτσοι θησαύριζαν πουλώντας όπλα σε κακοποιούς.

Του Γ. Γ.

Ξεκινώντας από τα βασικά, υπενθυμίζουμε ότι πάγια τακτική του πολιτικού συστήματος είναι να παρουσιάζεται, για να εξαπατά τον κόσμο, ότι έχει τους μηχανισμούς αυτοκάθαρση. Απ’ τις ΕΔΕ, τις λεγόμενες «εξεταστικές επιτροπές» της βουλής, μέχρι την «Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ».

Αυτά που μας γράφει, λοιπόν σήμερα ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο “Βήμα” για μεγάλη επιτυχία της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του αρχηγείου της Αστυνομίας, με την αποκάλυψη ότι «πρώην και νυν αστυνομικοί κέρδιζαν τεράστια χρηματικά ποσά πουλώντας παράνομα όπλα σε υπόπτους ακόμα και για εγκληματικές ενέργειες», είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

Συνήθως ότι υπάρχουν καταγγελίες στους “Αδιάφθορους” για να “ελέγξουν” τους συναδέλφους τους, το συνηθισμένο αποτέλεσμα είναι να συντάσσουν ένα χαρτί που γράφει: «Η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, αφού δεν προέκυψαν στοιχεία από τα οποία να θεμελιώνεται η διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος από αστυνομικό». Απλώς όμως και μέσα στις καλύτερες συμμορίες υπάρχουν αλληλοκαρφώματα, και επί πλέον η υπηρεσία των “Αδιάφθορων”, πρέπει στην ετήσια απολογιστική έκθεση της υπηρεσίας να δικαιολογεί την ύπαρξη της και τα προνόμια των μπάτσων που υπηρετούν εκεί, έναντι των άλλων συναδέλφων τους. Ετσι είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζουν περιστασιακά “επιτυχίες”. Σιγά, δηλαδή μην έχουμε αυταπάτες ότι το αυταρχικό κράτος της αστικής δικτατορίας θα έφτιαχνε το ίδιο έναν μηχανισμό για να ελέγξει της κτηνωδίες και τα εγκλήματα που διαπράττουν οι ένστολοι υπηρέτες προστασίας του συστήματος.

Επί του προκειμένου τώρα. Ο δημοσιογράφος του “Βήματος” αποκαλύπτει σήμερα μια δικογραφία για «μια εντυπωσιακή υπόθεση διαφθοράς στην ΕΛΑΣ» που αφορά μπάτσους οι οποίοι «πούλαγαν “μαύρα” όπλα σε ανθρώπους της νύχτας». και θησαύριζαν. Μάλιστα δεν είχαν πρόβλημα να καμαρώνουν γ’ αυτά τους τα “κατορθώματα” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα:

“Ενας εκ των βασικών εμπλεκόμενων στην υπόθεση αυτή, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του «Βήματος», ήταν φρουρός πρώην βουλευτή της «Χρυσής Αυγής», ο οποίος και δεν έκρυβε τις ακροδεξιές πολιτικές πεποιθήσεις του. Ο ίδιος μάλιστα φέρεται να δηλώνει χαρακτηριστικά σε τηλεφωνική επαφή του με μέλη παράνομων κυκλωμάτων: «Τι να την κάνω την Αστυνομία; Εχει εξευτελιστεί εντελώς. Να είμαι εκεί με μισθό 1.400 ευρώ, ενώ με τις δουλειές αυτές έχει φτάσει μέρα που βγάζω και δυο χιλιάρικα; Είναι ασύμφορη!». Οπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία δε, ουδείς εντός της Αστυνομίας δεν είχε αντιληφθεί τις παράνομες «λαθρεμπορικές» δραστηριότητες του συγκεκριμένου κυκλώματος επί σειρά ετών”.

Τα πράγματα είναι δηλαδή απλά. Τόσα χρόνια το μπατσάδικο αυτό κύκλωμα δούλευε ανενόχλητο και θησαύριζε, και τώρα που για κάποιο λόγο τους έκατσε στραβή, βγήκε η περίπτωση τους στην δημοσιότητα. Να δούμε και την κατάληξη της υπόθεσης γιατί συνήθως αυτές τις περιπτώσεις είτε της τρώει το σκοτάδι, είτε οι δικαστές του δείχνουν κατανόηση και τους απαλλάσσουν απ’ τις κατηγορίες. Οπως έγραφε και ο ίδιος δημοσιογράφος που κάνει σήμερα την αποκάλυψη “Επτά στους 10 διεφθαρμένους αστυνομικούς δεν τιμωρούνται ποτέ“!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *