Η ξεφτίλα της ΕΡΤ και του Κ. Ζούλα, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Μαρίας Καρυστιανού

Λεφτόδεντρα για τα “δικά τους παιδιά” υπάρχουν. Κατά 2.400 ευρώ αυξήθηκαν οι μηνιαίες αποδοχές του Κ. Ζούλα“, τιτλοφορούσαμε μια περασμένη ανάρτησή μας. Σ’ αυτή αναφέραμε:

O Ζούλας εκπροσωπεί την αντίληψη του Μητσοτάκη για την ενημέρωση ως συμπεθέρα και τη δημοσιογραφία ως εταίρα.

Είναι ο άνθρωπος που έπειτα από ευδόκιμη υπηρεσία στα ΜΜΕ του Aλαφούζου προήχθη σε αυτουργό των τοξικών επιθέσεων (προδότες, εμπρηστές, κωλοτούμπες, ανήθικοι, σκευωροί κ.λπ.) κατά της κυβέρνησης Τσίπρα από τη θέση του διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ. Για να αναβαθμιστεί εν συνεχεία, αφού η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές, σε διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Και να μετατεθεί από κει στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ, ως εγγυητής της αμεροληψίας και της αντικειμενικότητας της δημόσιας τηλεόρασης. Ο λύκος στα πρόβατα. Χωρίς καμιά ντροπή ούτε από τον Μητσοτάκη που τον διόρισε ούτε από τον ίδιο που δέχτηκε αυτό τον διορισμό.

Από την άποψη αυτή, ο Ζούλας εκπροσωπεί και την αδιαφορία απέναντι στην ντροπή, την περιφρόνηση ακόμη και στα προσχήματα, τον κυνισμό του ιδιοκτήτη του κράτους που ορίζει και χαρακτηρίζει το καθεστώς Μητσοτάκη.

Αν κάποτε ο βασιλιάς είχε το δικαίωμα να διορίζει σε όποια θέση ήθελε, ακόμη και πρωθυπουργό, τον κηπουρό του, ο Μητσοτάκης ιδιοποιείται το δικαίωμα να διορίζει πρωθιερέα της δημόσιας τηλεόρασης τον αυλικό του. Για να πνίξει από την πρώτη μέρα τον ναό της στο λιβάνι για τον μεγάλο ηγέτη, να πετσοκόψει ό,τι χαλάει τη μόστρα και την εικόνα του μεγάλου ηγέτη, να λιώσει την αλήθεια και να τη χρησιμοποιεί ως κρέμα ομορφιάς του μεγάλου ηγέτη, να μετατρέψει μια λειτουργία της δημοκρατίας σε λειτουργικό τμήμα της προσωπικής προβολής και προπαγάνδας του μεγάλου ηγέτη.

Το δουλικό αυτό, λοιπόν, της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι αξίζει να συντηρείται πλουσιοπάροχα από τον δημόσιο κορβανά.

Ως γνωστό χτες η Μαρία Καρυστιανού μαζί με άλλους συγγενείς των θυμάτων και τους επιζώντες από το έγκλημα των Τεμπών παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Σ’ αυτή την εκδήλωση ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρης Βερβεσός, δήλωσε ότι το δικηγορικό σώμα, δια των Δικηγορικών Συλλόγων, συμμετέχει στη δίκη για το έγκλημα των Τεμπών, παριστάμενο προς υποστήριξη της κατηγορίας στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου. Θα υποστηρίξει ενεργά το αίτημα τόσο των συγγενών των θυμάτων όσο και των 1,5 εκατομμυρίων συμπολιτών μας, που υπέγραψαν σχετικό κείμενο, για την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης των Υπουργών.

Και αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα εξέλιξη, ο Κ. Ζούλας και κατά συνέπεια η ΕΡΤ, επέλεξαν να την αγνοήσουν, κάτι που είχε σαν συνέπεια να προκληθεί η οργισμένη αντίδραση της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, η οποία έγραψε στη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook:

«Μια ακόμη ημέρα ντροπής ως προς την “ανεξαρτησία” του Τύπου. Σε μία χώρα που βρίσκεται υπό επιτήρηση για την κατάλυση του Κράτους Δικαίου….

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε μια μεγαλειώδης κίνηση πολιτών, σε συνεργασία με θεσμικά όργανα του νομικού χώρου.

Η πρωτοβουλία που γεννήθηκε μέσα από το έγκλημα των Τεμπών και ενισχύθηκε από 1.500.000 Έλληνες, στηρίχθηκε νομικά από την Ολομέλεια Δικηγόρων Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, στην αίθουσα του ΔΣΑ συναντήθηκαν:

1. Συγγενείς θυμάτων Τεμπών, εκπροσωπώντας 1.500.000 ΠΟΛΙΤΕΣ

2. Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγόρων.

3. Η Αντιπρόεδρος επί τιμή του ΣτΕ

4. Καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου

5. Εκπρόσωποι κομμάτων του συνταγματικού τόξου που τοποθετήθηκαν σχετικά με την πρόταση νόμου.

6. Εκπρόσωποι ελληνικού και ξένου Τύπου.

Ζητήθηκε για πρώτη φορά η τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών μέσω του δικαιώματος της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας, όπως προβλέπεται στο άρθρο 73 παρ. 6 του Συντάγματος.

Λαμβάνοντας υπόψη την ανταπόκριση των δημοσιογράφων, εύλογα γεννιούνται ερωτήματα.

Γιατί αποσιωπήθηκε το θέμα και μάλιστα από την Κρατική τηλεόραση;

Προηγήθηκε καταγγελία κόμματος και αμέσως μετά αναγκάστηκαν να αναφερθούν στην πραγματοποιθείσα Συνέντευξη Τύπου για 10 δευτερόλεπτα. Το γεγονός αυτό εξουδετερώνει και το ελάχιστο ενδεχόμενο να μιλάμε για ανεξάρτητη ενημέρωση.

Παρακαλώ απαντήστε μας:

Κ. Ζούλα, με ποιο δικαίωμα αποφασίσατε να μην αναφερθείτε σε μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία πολιτών;

Έχετε την εντύπωση πως μια τέτοια κίνηση δεν αφορά τον κάθε Ελληνα πολίτη; Μήπως την θεωρείτε ασήμαντη, προσβλητική, κακοήθη;

Ποιος επιλέγει τι αφορά και τι όχι την κοινωνία?

Με ποια λογική κρίθηκε ότι το θέμα δεν αφορά τους Έλληνες πολίτες?

Ποιος εποπτεύει αν η διοίκηση σας λειτουργεί αμερόληπτα ως οφείλει?

Θεωρείτε ότι προσωπικές – μεμονωμένες πολιτικές ιδεολογίες, σχέσεις, συνεργασίες και φιλοδοξίες, είναι ηθικό να εκφράζονται μεροληπτικά μέσα από την κρατική τηλεόραση μιας χώρας?

Αν όχι, με ποιον τρόπο αντιμετωπίζονται αυτές οι ανήθικες πρακτικές προκειμένου να προστατευθεί η κοινωνία?

Με βάση το ότι έχετε ασχοληθεί (σε συνολικό χρόνο), με το τραγικό γεγονός στα Τέμπη, λιγότερο από όσο έχουν ασχοληθεί κανάλια του ξένου τύπου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ακολουθείτε συγκεκριμένες εντολές από την Κυβέρνηση.

Δεδομένης πια αυτής της αλήθειας, για ποιο λόγο, πληρώνεστε από τους Έλληνες φορολογούμενους και όχι από τα ταμεία της ΝΔ?

Δεν οφείλει η κρατική τηλεόραση, της οποίας οι πόροι της προέρχονται από τους Έλληνες φορολογούμενους να απευθύνεται σε κάθε πολίτη, να είναι αποστασιοποιημένη από τα κατεστημένα συμφέροντα και να παρέχει ολοκληρωμένη και αμερόληπτη πληροφόρηση; Ανεξάρτητα από προσωπικά κριτήρια, συμφέροντα ή αν είναι αρεστό ή όχι στη διοίκηση της ΕΡΤ?

Εάν η πληροφόρηση ενός ολοκλήρου λαού από την Ελληνική ΔΗΜΟΣΙΑ τηλεόραση λειτουργεί με βάση τα συμφέροντα συγκεκριμένων πολιτικών, δίκαιο είναι η πληρωμή να γίνετε από τους εντολείς, αλλιώς είναι ξεκάθαρη κοροϊδία προς το πρόσωπο μας.

Είμαστε πλέον πολύ ενεργοποιημένοι ως προς την κοροϊδία.

Υποτιμάτε την νοημοσύνη μας και τους θεσμούς.

Στήριξη σε γεγονότα που αφορούν την πλειοψηφία της κοινωνίας, όπως το θέμα των Τεμπών, οφείλουμε να ζητήσουμε, βέβαια, και από τα ιδιωτικά κανάλια από την στιγμή που δημόσιο χρήμα (είναι άραγε νόμιμο?) καταλήγει στα ταμεία τους.

Προς ενημέρωση των πολιτών και υπενθύμιση στην Διοίκηση της ΕΡΤ, αναφέρουμε μερικές από της αρχές λειτουργίας της.

«…… Η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., χωρίς να επιδιώκει την απόκτηση κέρδους, συμβάλλει στην ενημέρωση, μόρφωση και ψυχαγωγία του ελληνικού λαού και στην προσπάθεια εθνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης.

3. Η Ε. Ρ.Τ. Α.Ε. αποτελεί φορέα δημοκρατίας και πολιτισμού και συμβάλλει στη διασφάλιση της πολυφωνίας, στην ανεξάρτητη μετάδοση της πληροφορίας και της είδησης και στην προβολή των έργων του λόγου και της τέχνης. Οι οπτικοακουστικές υπηρεσίες που παρέχει η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. πρέπει να ανταποκρίνονται στην ποιοτική στάθμη που επιβάλλουν η κοινωνική της αποστολή και η πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας και να σέβονται ιδίως την αξία του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας.

4. Η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. είναι ανεξάρτητη από το Κράτος, όλους τους φορείς δημόσιας ή ιδιωτικής εξουσίας και τα πολιτικά κόμματα και καταρτίζει και εκπέμπει το ραδιοτηλεοπτικό και διαδικτυακό της περιεχόμενο, διεπόμενη μόνο από τις σχετικές διατάξεις του Συντάγματος και της κείμενης νομοθεσίας…..»

Όσο μάχεστε την αλήθεια, αυτή θα προβάλλεται μπροστά σας συνεχώς.

Με το έγκλημα των Τεμπών πιάσαμε πάτο κι έτσι είναι μονόδρομος πια για την κοινωνία μας να γιατρευτεί! Πρακτικές διαφθοράς, θα καταγγέλλονται εφεξής, ώστε όποιος διαφθείρει να μην εφησυχάζει.

Αναμένουμε την απάντηση σας και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.

Σύλλογος «Τέμπη 28/2/2023».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *