Αλλο ένα εργατικό δυστύχημα με θύμα ένα 55χρονο εργάτη

Μεγαλώνει καθημερινά η μαύρη λίστα των εργατικών δυστυχημάτων. Των ανθρώπων της τάξης μας που παλεύοντας για το μεροκάματο χάνουν την ζωή τους.

Αυτή την φορά το θύμα ήταν ένας 55χρονος εργάτης, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από ανυψωτικό μηχάνημα (τύπου κλαρκ) κατά τη διάρκεια εργασιών ηλεκτροφωτισμού, στην Άρτα.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφία το δυστύχημα σημειώθηκε στον χώρο του κοιμητηρίου Κεραματών, όπου εκτελούνται έργα για λογαριασμό του δήμου Αρταίων. Σύμφωνα με πληροφορίες το κλαρκ, που μόλις είχε φτάσει στο σημείο μεταφέροντας υλικά, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε παρακείμενο αυλάκι, καταπλακώνοντας τον εργάτη που βρισκόταν στο έδαφος και εκτελούσε εργασίες.

Το 2024 υπολογίζεται ότι έχασαν τη ζωή τους στην εργασία κοντά στους 150 ανθρώπους. Γράφουμε «κοντά», γιατί στην Ελλάδα τα εργατικά δυστυχήματα υποκαταγράφονται συστηματικά, ενώ η ΕΛΣΤΑΤ δίνει επίσημα στοιχεία των θανάτων στην εργασία με δύο χρόνια καθυστέρηση. Για το 2025 υπολογίζεται ότι τα εργατικά δυστυχήματα θα είναι πολύ περισσότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *