Συνδικαλιστές αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ

  «Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ δήλωσαν – λένε – στους Καρχιμάκη-Ασκούνη ότι αν δεν αποσυρθούν οι επίμαχες τροπολογίες, την Πέμπτη θα δώσουν συνέντευξη τύπου όπου θα δηλώσουν ότι αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ και την ΠΑΣΚΕ. Μάλιστα ορισμένοι ισχυρίζονται ότι είναι ήδη έτοιμο το κείμενο αποχώρησής τους.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ έχει την απόλυτη πλειοψηφία στην Ομοσπονδία. Βεβαίως μια τέτοια εξέλιξη δεν θα παίξει κανέναν ρόλο στο ζητούμενο που είναι ένα ταξικό, ανεξάρτητο και από τα κάτω κίνημα. Είναι όμως μια εξέλιξη που έχει μια σημασία και θα την παρακολουθήσουμε», τα παραπάνω έγραφε, ανάμεσα σε άλλα,  χθεσινή μας ανάρτηση που σήμερα επιβεβαιώνετε απόλυτα, με την ανακοίνωση που κυκλοφόρησαν (αυτά που γράφουν είναι πταίσματα μπροστά σ’ αυτά που χρεώνουν σε κυβερνητικά στελέχη, σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες και δυστυχώς δεν μπορούμε να μεταφέρουμε για ευνόητους λόγους). Δημοσιεύουμε την ανακοίνωσή τους:

Η Π.Α.Σ.Κ.Ε. – Ο.Τ.Α. πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, πρωτοπόρα σε κάθε κινητοποίηση μάχεται για να προασπίσει τα ανεξάρτητα συμφέροντα των δυνάμεων της εργασίας, για τη βελτίωση του επιπέδου και της ποιότητας της διαβίωσης, για μια κοινωνία αλληλεγγύης και δικαιοσύνης όπου οι δυνάμεις της μισθωτής εργασίας θα έχουν το ρόλο που τους ανήκει.

Ουδέποτε χειραγωγήθηκε και πάντα διατηρούσε την αυτονομία της σε σχέση με τον πολιτικό φορέα. Ουδέποτε λειτούργησε ως ιμάντας κομματικών εντολών, αποδεικνύοντας πολλές φορές στην πράξη την ανεξαρτησία της. Επαφές και επικοινωνία υπάρχει στο πλαίσιο του διαλόγου και της αμφίδρομης πληροφόρησης.

Εδώ και ένα χρόνο σεβόμενοι τους εαυτούς μας και εκφράζοντας τους εργαζόμενους που μας εμπιστεύτηκαν, κάναμε λόγο για την πιο βάρβαρη, την πιο αντιλαϊκή, την πιο αντεργατική πολιτική με την οποία ιστορικά βρέθηκε αντιμέτωπη η εργατική τάξη της χώρας μας.

Η κοινωνία οδηγείται στην φτώχια και την εξαθλίωση, ενώ η πολιτική «συνταγή» που η Κυβέρνηση, το Δ.Ν.Τ. και η Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόζουν, ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα. Αποδεδειγμένα πλέον, η πιο σκληρή και απάνθρωπη νεοφιλελεύθερη πολιτική που είδε ποτέ ο τόπος δεν οδηγεί στην επίλυση του δημοσιονομικού προβλήματος. Η κυβέρνηση σύρεται σε μια πολιτική που είναι «έξω από την πολιτική φυσιογνωμία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.» και μάλιστα χωρίς να έχει αποτελέσματα.
Ειδικότερα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη την ολομέτωπη επίθεσή της στα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της, ξεπουλώντας τις υπηρεσίες «φιλέτα» στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Απροειδοποίητα και με «τροπολογίες εξπρές» μπαίνει πλέον σε αμφισβήτηση η εργασιακή μας υπόσταση αλλά και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πολιτική επιλογή που μας βρίσκει αδιαπραγμάτευτα αντίθετους!
Πολιτική επιλογή στην οποία ουδέποτε συμφωνήσαμε και στηρίξαμε!
Πολιτική επιλογή την οποία, συνεπής στις αρχές και στις ιδέες μας συλλήβδην απορρίπτουμε!
Πολιτική επιλογή για την οποία ουδέποτε θα μπούμε στη θέση να αιτιολογήσουμε και να απολογηθούμε στα μέλη μας αλλά και στους εργαζόμενους που εκπροσωπούμε και μας έχουν εμπιστευτεί.

Χωρίς να κρύψουμε ποτέ τις κομματικές μας επιλογές έχουμε αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια ότι αυτές δεν μας δεσμεύουν και δεν μας καθοδηγούν όταν βρίσκονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Το αποδείξαμε στο παρελθόν, το αποδεικνύουμε  σήμερα  και θα συνεχίσουμε στο μέλλον.

Δεν είμαστε «κομματικό παράρτημα» κανενός μέσα στα συνδικάτα. Είμαστε το πιο δυναμικό, το πιο παραγωγικό, το πιο αγωνιστικό κομμάτι του κλάδου μας. Λειτουργούμε και καθορίζουμε τη στάση μας με όρους παράταξης που η δύναμη και οι δεσμεύσεις της πηγάζουν αποκλειστικά και μόνο από τη θέληση και τα συμφέροντα των εργαζομένων που εκπροσωπούμε και μας εμπιστεύονται.
Αυτή την ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ αυτονομία δεν την εκχωρούμε σε κανέναν. Είναι η ελπίδα και η δύναμή μας. Οφείλουμε να την προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού.

Διαπιστώνοντας πλέον αγεφύρωτο χάσμα πολιτικής αντίληψης, ιδεών και ιδανικών για τα οποία παλέψαμε και αγωνιστήκαμε, δηλώνουμε πως πλέον καμιά πολιτική συνάφεια δεν έχουμε με τον πολιτικό χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όπως αυτός εκφράζεται. Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα προκειμένου να καταργηθεί το «βάρβαρο μνημόνιο» και να ανατραπούν οι πολιτικές που το εκφράζουν.
Με την απόφασή μας αυτή οριοθετούμε ξεκάθαρα τις θέσεις μας και την τακτική μας απέναντι σε όλους: κυβέρνηση, αντιπολίτευση, συνδικαλιστικές οργανώσεις και συνδικαλιστικές παρατάξεις. Κυρίως όμως απευθύνουμε κάλεσμα ενότητας και αγωνιστικότητας σε όλους του εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πως θα είμαστε με όλες τις συνθήκες στην πρώτη γραμμή του ΑΓΩΝΑ.

ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΡΩΤΗ ΠΡΩΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥΣ.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Αθήνα, Πέμπτη 19 Μαΐου  2011
Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής της Π.Α.Σ.Κ.Ε. – Ο.Τ.Α.

2 απαντήσεις στο “Συνδικαλιστές αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ”

  1. Τα πρασινοκομματόσκυλα που έκαναν διαλόγους με τους εργοδότες και έβαζαν πλάτη στην κυβέρνηση ας αποχωρήσουν από την ΠΑΣΚΕ, ας πάνε στον αγύριστο και ακόμα παραπέρα. Ούτως ή άλλως δεν τους πιστεύει κανείς ούτε τους θέλουμε μαζί μας στην αριστερά, ούτε αυτούς αλλά ούτε και τους κλεφτοπασόκους γενικά, μυρίζουν κλοπή και προκαλούν αηδία.

  2. Ο ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΚΑΜΑΡΩΝΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΤΗΝ ΔΕΥΕΤΕΡΑ ΟΤΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΙΜΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΕΤΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ 9,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΜΟΝΟ ΤΟ 2010 ΦΥΓΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ 12 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΩΣ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΘΕΙ. ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ – ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ (ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ) ΑΦΑΙΡΟΥΝ ( ΝΟΜΙΜΑ ) ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑ ΤΗΣ "ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" ΩΣ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΚΡΙΣΗΣ".

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *