Πεινάνε οι φαντάροι στη Θήβα, ενώ η Ελλάδα δίνει δις για το ΝΑΤΟ

φανταροςΌπως αποκαλύπτει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, οι καταγγελίες που φτάνουν συνεχώς στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων κάνουν λόγο για μια πρωτόγνωρη κατάσταση στα ΚΕΝ καθώς οι φαντάροι πεινάνε.
Οι μερίδες είναι λειψές, δεν ανταποκρίνονται σε καμιά περίπτωση στις ανάγκες των χιλιάδων νέων ανθρώπων που υποχρεώθηκαν να ντυθούν στο χακί και πλέον μπαίνουν σε μια πιο έντονη και κουραστική εκπαιδευτική διαδικασία.
Στη πρώτη περίπτωση, οι νεοσύλλεκτοι καταγγέλλουν ότι στο ΚΕΝ Θήβας οι μερίδες φαγητού που προσφέρονται είναι  μικρές, με αποτέλεσμα να σχηματίζεται ουρά στο Ιδιωτικό ΚΨΜ που πραγματικά γδέρνει τους νεοσύλλεκτους με τις ακριβές τιμές. Μάλιστα, οι νεοσύλλεκτοι όχι μόνο αισθάνονται μεγάλη αγανάκτηση αλλά συνδέουν άμεσα το γεγονός της ανεπαρκούς σίτισης τους με τη δραστηριότητα του ιδιωτικού ΚΨΜ.
Αντίστοιχη κατάσταση μεταφέρουν και οι νεοσύλλεκτοι συνάδελφοι στο ΚΕΤΘ Αυλώνας. Επίσης καταγγέλλουν ότι υπάρχει οδηγία μη χορήγησης επιπλέον μερίδας φαγητού στους συναδέλφους που το ζητούν, σύμφωνα με τις αρνητικές απαντήσεις των φαντάρων που εκτελούν αγγαρεία μαγειρείων.   Και σε αυτή την περίπτωση, κυρίως οι φαντάροι που έχουν μια οικονομική δυνατότητα, μπορούν να αγοράζουν προϊόντα από το ΚΨΜ.
Επίσης ανεπαρκές κρίνεται το πρωινό που προσφέρεται στο ΚΕΤΘ.  
Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι χθες, Πέμπτη 18/9, τους μοιράστηκε ένα μελάκι και τσάι!  
Όλα αυτά αποκαλύπτουν τις προτεραιότητες του υπουργού Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου και του ΑΓΕΣ Μανωλά, οι οποίοι ενώ δίνουν δισεκατομμύρια για το ΝΑΤΟ (από το 2011 έως σήμερα έχουν δοθεί 16 δις ευρώ ως ελληνική συμμετοχή στον προυπολογισμό του ΝΑΤΟ) οι φαντάροι πεινάνε.
Εμείς καλούμε τους φαντάρους να βγουν παραπονούμενοι και να απαιτήσουν τη χορήγηση φαγητού που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας. Να προσφέρεται κάθε φορά που ζητείται και δεύτερη μερίδα φαγητού.
Δεν είναι λύση η αγορά φαγώσιμων από τα ΚΨΜ, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες εποχές.
Μάλιστα, καλούμε τους γονείς να παρέμβουν, να σπάσουν τα τηλέφωνα των διοικητών στα ΚΕΝ αλλά και στο ΓΕΣ. Σε καμιά περίπτωση να μην αποδεχτούν αυτή την άθλια κατάσταση που θίγει τα παιδιά τους, με τον στρατό να εκμεταλλεύεται τους ίδιους, φορτώνοντας τους το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *