Από κοντά κι ο γενίτσαρος…

tsimas“Είναι νοσηρό” το να αναφέρεσαι στο ΕΑΜ, δηλαδή στον βασικό κορμό της Εθνικής Αντίστασης κατά των φασιστών κατακτητών. “Είναι σαν να λαχταράει κανείς τον εμφύλιο”.

Αυτά είπε ο Παύλος Τσίμας, ενώνοντας τη φωνή του με αυτήν του Θανάση Πλεύρη και όλων όσοι έχουν κάθε λόγο να μη θέλουν να ακούγεται τίποτε για ΕΑΜ, καθώς θα πρέπει να πεις και για ταγματασφαλίτες και για μια αστική πολιτική ηγεσία ριψάσπιδων φυγάδων σε Κάιρα και Λονδίνα ή και συνεργατών των κατακτητών κ.λπ. κ.λπ.

Θα μπορούσε κάποιος να του πει πως έχει κάθε δικαίωμα να λέει ό,τι του αρέσει και ό,τι αρέσει στα αφεντικά του. Αλλά θα μπορούσε και να συμπληρώσει:

“Φέρε πίσω τα λεφτά που ξόδεψε το ΚΚΕ και ο σοβιετικός λαός για να σπουδάσεις δημοσιογραφία στη Μόσχα και να ξεπουληθείς ακριβά κατόπιν. Φέρε πρώτα πίσω τα λεφτά και μετά λέγε ό,τι θέλεις”.

4 απαντήσεις στο “Από κοντά κι ο γενίτσαρος…”

  1. […] συμπληρώσει: «Φέρε πίσω τα λεφτά που ξόδεψε το ΚΚΕ και ο σοβιετικός λαός για να σπουδάσεις δημοσιογραφία στη Μόσχα και να ξεπουληθείς ακριβά κατόπιν. Φέρε πρώτα πίσω τα λεφτά και μετά λέγε ό,τι θέλεις». «βαθύ κόκκινο» […]

  2. Ελέξτε και πάλι τις πληροφορίες σας. Ανακριβείς είναι αυτοί που σας είπαν πως δεν πήγε στη Μόσχα με κομματική υποτροφία για σπουδές δημοσιογραφίας. Ενδεχομένως να μην ξέρουν ή να μη θυμούνται. Δεν γράφουμε τίποτα χωρίς να το διασταυρώσουμε.

  3. Είναι παπαγαλάκι αλλά γιατί γράφεται ανακρίβειες? Δεν σπούδασε στη Μόσχα ο Τσίμας αλλά στη Νομική Αθηνών. Κι εγώ η ανόητη το κοινοποίησα χωρίς να το ελέγξω.

  4. Το χειρότερο, είναι ότι ο Παύλος έμπλεξε την Εθνική Αντίσταση με τον Εμφύλιο,.. Τόσο η επέτειος (1940) όσο και το συγκεκριμένο τραγούδι, δεν έχουν σχέση με τον εμφύλιο,.. Αν δεν είναι αφελής (που δεν είναι, σε καμία περίπτωση), τότε σκόπιμα χρησιμοποιεί την αφορμή για να κάνει προπαγάνδα, υπέρ τίνος όμως δεν μπορώ να καταλάβω,.. Αυτό είναι λυπηρό, Παύλο… Αυτή η κατάντια!..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *