Κυριακή 24/1/2016 στις 19:30 Εκδήλωση – Συζήτηση “Πλειστηριασμοί Α’ Κατοικίας – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

image002Στο βωμό της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της πώλησης “κόκκινων δανείων” σε διεθνή funds,  θυσιάζεται η πρώτη κατοικία των ανέργων, των φτωχών, των συνταξιούχων.

Ενώ η νέα ανακεφαλαίωση των ελληνικών τραπεζών σημαίνει εξ ορισμού ζημία για το κράτος και για το λαό που έχει χρεωθεί ήδη πάνω από 50 δισ. για τη σωτηρία των τραπεζιτών, η κυβέρνηση την υποδέχθηκε με ενθουσιασμό. Δεν χρειάσθηκαν περισσότερες από δέκα ημέρες για να γίνει προφανές ότι το εικαζόμενο ύψος της ανακεφαλαίωσης είναι χαμηλό διότι προϋποθέτει την  πώληση δανείων, ιδιαίτερα στεγαστικών δανείων, σε διάφορους οίκους (κοράκια) του εξωτερικού.

Όμως, η πώληση δανειακών χαρτοφυλακίων προϋποθέτει απελευθέρωση πλειστηριασμών και μεταβολή του πτωχευτικού κώδικα, αφού τα κάθε λογής κοράκια δεν είναι διατεθειμένα να μοιραστούν τη λεία τους με την εφορία ή και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ένα μεγάλο κομμάτι εργαζομένων θα μείνει κυριολεκτικά στο δρόμο, αφού θα υπάρξει έξαρση των πλειστηριασμών και η προστασία της πρώτης κατοικίας θα περιοριστεί στο ελάχιστο.

 Πρέπει να προασπίσουμε το δικαίωμα στην κατοικία και να αποτρέψουμε την εκποίηση της οικίας των εργαζομένων και των φτωχών προς όφελος των αρπακτικών και των τραπεζών. Κανένα σπίτι να μη χαθεί.

Εκδήλωση – Συζήτηση με τη Φλώρα Νικολιδάκη (Πρόεδρος του Συλλόγου “Κατά της Αυθαιρεσίας των Τραπεζών και της Δημόσιας Διοίκησης”), που μας δίνει απαντήσεις για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας (Λασκαρίδου 134) Κυριακή 24 Ιανουαρίου, στις 19:30.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *