Βαϊνάς και Χρόνης ομόφωνα αθώοι!

Βαϊνάς και Χρόνης ομόφωνα αθώοι! Σήμερα ηττήθηκε και στα δικαστήρια ο διοικητικός αυταρχισμός, όλα τα λαμόγια που από θέσεις ισχύος διώκουν το δάσκαλο… όλοι όσοι άσκησαν με μεγάλη επιμέλεια το ρόλο του εργοδότη… όλοι όσοι πίστεψαν ότι η σχέση τους με την κάθε φορά εξουσία, τους εξασφαλίζει ασυλία… όλοι όσοι διάλεξαν να σπέρνουν φόβο στους “υφιστάμενους” με ΕΔΕ, απειλές και άλλες “κόσμιες και βέλτιστες” πρακτικές… αυτοί ηττήθηκαν και σήμερα… γιατί τώρα ξέρουν ότι ο αυταρχισμός, η αντισυναδελφική συμπεριφορά, ο κρατικός τσαμπουκάς και η διοικητική αυθαιρεσία πληρώνονται… γιατί τώρα ξέρουν ότι πρέπει να το σκεφτούν δυο φορές παραπάνω όταν θα προσπαθούν να ξεσκίσουν τον εκπαιδευτικό εκμεταλλευόμενοι τη θέση εξουσίας που κατέχουν!

Περήφανες και περήφανοι για τη στάση των Βαϊνά-Χρόνη και όλων των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων που κράτησαν χωρίς φόβο και χωρίς εμπάθειες μια τέτοια στάση! Η δίκη σήμερα, όλη η ακροαματική διαδικασία, οι καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης, οι καταθέσεις των κατηγόρων, οι τοποθετήσεις των κατηγορουμένων ήταν μάθημα ταξικού συνδικαλισμού! Πώς υπερασπίζεσαι δικαιώματα… πώς ο δάσκαλος μαθαίνει να μη σκύβει από φόβο και να μην υποτάσσεται… πώς ο συνδικαλιστής δεν είναι εκεί για να αξιολογεί θέτοντας ερωτήσεις και θέματα λες και είναι ανώτερος από τους υποψηφίους αλλά να υπερασπίζεται δικαιώματα… πώς ο συνδικαλιστής δεν είναι εκεί για να διευκολύνει τους “δικούς του” αλλά μόνο για να εμποδίζει τα τσιράκια της εξουσίας να κάνουν “σόδομα και γόμορα”… Περήφανες και περήφανοι για την αλληλεγγύη μας! Γιατί ήμασταν εκεί όλες και όλοι, ακούραστα, ακατάπαυστα κι αγόγγυστα εδώ και πέντε χρόνια… Νίκησε κι αυτή σήμερα!

Ηττημένη η στάση πολιτικών δυνάμεων στη ΔΟΕ και στους Συλλόγους, της ΔΑΚΕ που για να καλύψει τα δικά της παιδιά επί χρόνια αρνούνταν να βγάλει ακόμα και ένα ψήφισμα συμπαράστασης για το Βαινά και το Χρόνη που σύρονταν στα δικαστήρια… της ΠΑΣΚ που ως παράταξη (με εξαίρεση μόνο ένα στέλεχός της) κρατούσε την ίδια γραμμή με τη ΔΑΚΕ… και το ΠΑΜΕ που κι αυτό δεν ψήφισε ούτε ένα ψήφισμα των Παρεμβάσεων για το θέμα, παρά μόνο αυτό που κατέβαζε το ίδιο που στην ουσία συκοφαντούσε τη στάση των Βαϊνά-Χρόνη ψευδολογώντας ότι αξιολόγησαν ως αιρετοί… Δεν πειράζει παιδιά… η ιστορία τα αποτιμά πάντα όλα… άλλωστε τη νίκη φέρνει η ενότητα των εργαζόμενων, όχι η ενότητα των παρατάξεων! Αυτοί μπορούν να κερδίσουν και τις πιο δύσκολες μάχες! Όπως σήμερα… με βαθιά συγκίνηση, λοιπόν…

Πηγή:  Ntina Reppa -f/b

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *