130 ονόματα Ελλήνων στα Paradise Papers

Δεκάδες είναι οι Έλληνες που εμφανίζονται να συνδέονται με offshore εταιρείες, μετά την τεράστια διαρροή των Paradise Papers.

Σύμφωνα με το «Έθνος» μεταξύ των 130 ελληνικών ονομάτων που βρέθηκαν στα αρχεία, συγκαταλέγονται πρόσωπα που συνδέονται με πολιτικούς, ενώ εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός εφοπλιστών, εταιρείες του εξωτερικού που έλαβαν δάνεια από ελληνικές τράπεζες, καθώς και πρόσωπα που έχουν απασχολήσει τις Αρχές για φορολογικές και άλλες υποθέσεις.

Συγκεκριμένα, στη διαρροή εντοπίζονται 252 καταχωρίσεις διευθύνσεων επικοινωνίας στην Ελλάδα. Οι περισσότερες εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά ενώ υπάρχουν και διευθύνσεις από την Εκάλη, την Πολιτεία, τον Διόνυσο, το Φάληρο, το Μαρούσι, τη Γλυφάδα, τη Βουλιαγμένη, τη Βούλα,το Ελληνικό, την Κηφισιά, το Χαλάνδρι, τον Άλιμο και το Ψυχικό.

Αναζητώντας τη λέξη Ελλάδα ανάμεσα στα 6,5 εκατομμύρια έγγραφα που διέρρευσαν από τα εταιρικά μητρώα των 19 δικαιοδοσιών μυστικότητας, εντοπίστηκαν περισσότερα από 6.000 που περιείχαν τη συγκεκριμένη λέξη.

Τα Paradise Papers είναι το προϊόν της διαρροής εκατομμυρίων εγγράφων που αποκαλύπτουν τα μυστικά του κρυμμένου πλούτου των παγκόσμιων ελίτ.

Η σταδιακή δημοσίευσή των στοιχείων τις επόμενες ημέρες θα αποκαλύψει μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, αρχηγούς κρατών και ισχυρές προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής, της show business και του αθλητισμού που έχουν κρύψει τον πλούτο τους στους ανά τον κόσμο φορολογικούς παραδείσους.

Πηγή: “Κουτί της Πανδώρας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *