Η κοινωνία της Κεφαλονιάς, αλλά και ολόκληρη η χώρα, παρακολουθεί με σοκ και αποτροπιασμό όσα έχουν γίνει γνωστά από τις επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την υπόθεση του προπονητή Παρίση Κουλουμπή.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι εξαιρετικά βαριές και αφορούν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μεταξύ άλλων, βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων και αδικήματα σχετικά με υλικό παιδικής πορνογραφίας. Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της προανάκρισης και ασφαλώς το τεκμήριο αθωότητας ισχύει μέχρι την οριστική δικαστική κρίση.
Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο ζήτημα, καθαρά πολιτικό. Και αυτό δεν μπορεί να θαφτεί κάτω από την προσπάθεια να κλείσει άρον άρον η συζήτηση.
Δημοσιευμένα στοιχεία και παλαιότερα έγγραφα που αφορούν τις κομματικές οργανώσεις στην Κεφαλονιά εμφανίζουν το ίδιο ονοματεπώνυμο σε κομματικές θέσεις. Σε δημοσίευμα του 2025, μάλιστα, το όνομα Παρίσης Κουλουμπής εμφανίζεται στη σύνθεση της Τοπικής Οργάνωσης Αργοστολίου της Νέας Δημοκρατίας.
Ακόμη παλαιότερα, δημοσιευμένο υλικό για τη λειτουργία της ΟΝΝΕΔ Κεφαλονιάς εμφανίζει Παρίση Κουλουμπή ως αντιπρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου της οργάνωσης.
Και εδώ ακριβώς αρχίζουν τα ερωτήματα.
Είναι ή δεν είναι το ίδιο πρόσωπο;
Η ΟΝΝΕΔ, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωσή της, υποστηρίζει ότι κανένα μέλος της δεν εμπλέκεται στη συγκεκριμένη υπόθεση, επικαλούμενη μεταξύ άλλων το στοιχείο ότι ο κατηγορούμενος είναι γεννημένος το 1976.
Την ίδια ανακοίνωση της νεολαίας του κυβερνητικού κόμματος ανακυκλώνει όλος ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Ν.Δ.
Ωραία. Τότε ας τελειώνουμε με τις σκιές.
Ας μας απαντήσει η ΟΝΝΕΔ με τρόπο απολύτως συγκεκριμένο στο παρακάτω αυτονόητο ερώτημα. για να ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει καμιά σχέση με τον παιδοβιαστή, προπονητή, που έχει συλληψθεί:
Το πρόσωπο που εμφανίζεται στα δικά της κομματικά έγγραφα ως Παρίσης Κουλουμπής ποιο έτος γέννησης έχει; Αφού πρόκειται -κατά τους ισχυρισμούς της- για διαφορετικό άνθρωπο από τον Παρίση Κουλουμπή που ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, γιατί το μέλος της ΟΝΝΕΔ δεν παρουσιάζεται δημόσια, μέσω των διαδικτύου δηλαδή, ώστε να τελειώσει κάθε σύγχυση;
Γιατί όταν μιλάμε για ένα τόσο ιδιαίτερο ονοματεπώνυμο, την ίδια περιοχή και πρόσωπο που εμφανίζεται σε δημοσιευμένα κομματικά έγγραφα, η απάντηση «δεν είναι μέλος μας» δεν αρκεί από μόνη της.
Χρειάζεται απόδειξη. Και είναι εξαιρετικά απλός ο τρόπος για να δοθεί. Αν ο άνθρωπος που εμφανίζεται στα κομματικά έγγραφα είναι άλλος Παρίσης Κουλουμπής, ας παρουσιαστεί δημόσια η σχετική διάψευση με τα στοιχεία που απαιτούνται για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία.
Αυτά δεν είναι «κουτσομπολιά». Είναι ερωτήματα που προκύπτουν από δημοσιευμένα στοιχεία και επίσημες ανακοινώσεις και απαιτούν καθαρές απαντήσεις.
Και κάτι ακόμη για την περίφημη «νεολαία». Μια πτυχή που προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία. Αν δεχτούμε την εκδοχή ότι ο άνθρωπος που εμφανίζεται στα παλαιότερα κομματικά έγγραφα είναι πράγματι γεννημένος το 1976, τότε μιλάμε για έναν άνθρωπο που σήμερα βρίσκεται περίπου στα 50 του χρόνια και ο οποίος εμφανίζεται να συμμετέχει σε μια κομματική νεολαία.
Εντάξει. Δεξιά είναι αυτή, ό,τι θέλει κάνει.





Πείτε ένα στέλεχος της γαλάζιας συμμορίας που δεν είναι εγκληματίας.
Παρίσης Κουλουμπής: Δεξιός. Αυτό τα εξηγεί όλα. Βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων και αδικήματα σχετικά με υλικό παιδικής πορνογραφίας!
Ο νέος Μίχος.
Αλλά μου άρεσε πολύ η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ που λέει «καλέ, δεν είναι δικό μας το τεφαρίκι, γεννήθηκε το 1976!» Ανέκδοτο!
Δικός τους είναι, απλά δεν κρατάει στο χέρι άλλους, όπως ο Μίχος.
Παλιά είχαν ένα σύνθημα: Ευνουχισμό και ξύλο στο λυσσασμένο σκύλο. Τώρα προοδεύσαμε. Καταδικάζουμε τη βία.
Πως και δεν έκαναν μπουγάδα; Α! προεκλογική περίοδος. Μην αρχίσει τώρα συζήτηση για τους βιαστές της ΝΔ.
Στάλιν! Να πιάσουν τους ψήφους των ναζί απογόνων του Χανς του Γκεσταπίτη και της γίδας Κανούτα.
Να πουν για σκάνδαλα, ακρίβεια; Ξορκισμένα στον απήγανο! Τουρ-κία Τουρ-κία!
Δε λένε μπροστά, πίσω όμως βάζουν πλάτες να τη γλυτώσει, να πέσει στα μαλακά. Ανεξάρτητη ρε η δικαιοσύνη! Κι άλλο ανέκδοτο.
Θα τον πλύνουν μετά τις εκλογές, αφού ήταν και υποψήφιος με τη συμμορία.
Το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει για όλους τους νεοδημοκράτες. Οι υπόλοιποι έχουμε δακτυλικά αποτυπώματα σε σακούλες.