Αστυνομική καταστολή και κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, έδωσε σήμερα, Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, μία νέα αγωνιστική απάντηση στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και που θα φτάσουν από τώρα μέχρι το 2021 στις 130.000 σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις της.

Η ΛΑΕ διοργάνωσε συγκέντρωση μπροστά σε συμβολαιογραφείο Αθήνας επί της Ακαδημίας 85, στο οποίο γινόταν ηλεκτρονικός πλειστηριασμός με επισπεύδουσα την Alpha Bank για μικρό κατάστημα 35 τ.μ. στην Καλλιθέα, για χρέος 71.525 €, με αξία/τιμή πρώτης προσφοράς 28.000 € και που κάτω από την αγωνιστική πίεση του κινήματος, ανεστάλη.

Την ίδια ώρα μέλη του κινήματος “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” είχαν διοργανώσει συγκέντρωση κατά ηλεκτρονικού πλειστηριασμού μικρού διαμερίσματος, 66,5 τ.μ., με επισπεύδον κερδοσκοπικό FUND, που γινόταν σε συμβολαιογραφείο Αθήνας επί της Καποδιστρίου 18, για χρέος 69.609 €, με αξία/τιμή πρώτης προσφοράς 33.000 €.

Το χαρακτηριστικό ήταν και πάλι η πρωτοφανής αστυνομοκρατία, αφού η κυβέρνηση επιστράτευσε πολλές διμοιρίες ΜΑΤ, για να “φυλάξουν” από τους διαδηλωτές τις πόρτες των πολυκατοικιών, που στεγάζουν τα δυο συμβολαιογραφεία, τα οποία διενεργούσαν αυτούς τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Το κλίμα αστυνομοκρατίας έφτασε σε ακραίο σημείο με την προσαγωγή στην Καποδιστρίου 18, 8 μελών του κινήματος “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”, τα οποία μεταφέρθηκαν με περιπολικά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Αμέσως μετά από αυτές τις τρομοκρατικές προσαγωγές αντιπροσωπεία της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑΕ, που συνοδευόταν από τα στελέχη της ΛΑΕ Δημήτρη Στρατούλη και Τάσο Μαυρόπουλο, καθώς και η πρόεδρος της ¨Πλεύσης Ελευθερίας” Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετέβησαν στη ΓΑΔΑ και πραγματοποίησαν διάβημα για την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων.

Από τον πίνακα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που επισυνάτουμε φαίνονται καθαρά τα ψέματα της κυβέρνησης και κυρίως των Τσίπρα – Κοντονή – Τσακαλώτου, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες ούτε ακίνητα αξίας μικρότερης των 300.000 €.

Πηγή: iskra.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *