Η κανονικότητα, ο Ερντογάν και οι στρουθοκάμηλοι

Η “κανονικότητα” των ανθρώπων είναι να πνίγονται στον Εβρο και το Αιγαίο και να σκοτώνονται στο Αφρίν. Η κανονικότητα ενός καθεστώτος είναι να σκοτώνει στο Αφρίν και να πνίγει στο Αιγαίο και στον Εβρο.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι ένας από τους δεκάδες συμβούλους του Ερντογάν, κατά σύμπτωση αυτός που προ ετών έλεγε ότι ξένες δυνάμεις κάνουν μάγια στον μεγάλο ηγέτη της Τουρκίας, ισχυρίζεται ότι οι Αμερικανοί βάζουν την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία Ούτε ότι αυτός ο τηλεπανελίστας θεωρεί μύγα την χώρα μας και γίγαντα την δική του.

Το πρόβλημα είναι μόλις πριν από λίγες ημέρες ένα σωρό ειδικοί’ και ακόμη περισσότεροι πολιτικάντηδες ντύθηκαν μακεδονομάχοι και έλεγαν το μακρύ και το κοντό τους για τα Σκόπια σαν η χώρα μας και η FYROM να είναι μόνες τους στον κόσμο και όλα να εξαρτώνται από εμάς και από αυτούς, χωρίς ποτέ να υπεισέρχονται άλλοι παράγοντες, όπως λόγου χάριν η Τουρκία.

Σε αυτό το πλαίσιο μιας αστήρικτης βεβαιότητας ότι αν υπάρξει πρόβλημα θα επέμβουν οι πέραν του Ατλαντικού φίλοι μας και θα καθαρίσουν για λογαριασμό μας αν και δεν το έκαναν ποτέ τις προηγούμενες δεκαετίες, αναγορεύσαμε σε εξωτερική πολιτική πρώτα τα ζεϊμπέκικο, μετά τις κουμπαριές και τέλος τις λεκτικές ασκήσεις επί χάρτου και τα α λα ΥΕΝΕΔ τηλεοπτικά σόου Και μετά με τον Ζάεφ στην Αγκυρα και τα τουρκικά σκάφη στα Ίμια, αρχίσαμε και πάλι να ξεβολευόμαστε

Κι όμως τα πράγματα είναι πασιφανή, για όσους δεν κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο. Μόλις χτες, για παράδειγμα, μια μάνα και τα δυο της παιδιά έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν τον Έβρο για να ζήσουν Γιατί η μάνα αλλά και ο πατέρας και πιθανώς όλο τους το σόι ήταν απολυμένοι ως
πραξικοπηματίες” και δεν υπήρχε περίπτωση να ξαναβρούν δουλειά στην Τουρκία του Ερντογάν

Αλλά μια τέτοια χώρα, που “εκτελεΓ με τέτοιους τρόπους τους πολίτες της. δεν είναι κανονική χώρα Και μια μη κανονική χώρα δεν μπορεί να έχει “κανονική” εξωτερική πολιτική, ούτε “κανονικές” σχέσεις γειτονίας Και ουδείς μπορεί να περιμένει από αυτήν “κανονική” αντιμετώπιση και “κανονικό” σεβασμό σε συμφωνίες και συνθήκες.

Πηγή: Βαγγέλης Δεληπέτρος  – news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *