Μήνυμα του διοικητή Νemo στη Μνήμη του Συντρόφου μας Χρήστου Πολίτη

Ο πόλεμος είναι ένα πολύ επικίνδυνο μέρος,όχι μόνο επειδή υπάρχει η μάχη, αλλά επίσης επειδή ζείς σε μια πολύ ακραία συνθήκη. Είναι σύνηθες κάποιος να πεθαίνει ή να τραυματίζεται όχι στην ίδια τη μάχη, αλλά σε κάποιο ατύχημα. Προφανώς αυτοί οι σύντροφοι είναι επίσης ήρωες, επειδή κατέβαλαν μια φανταστική προσπάθεια για την Υπόθεση. Ήρωας δεν είναι απαραίτητα κάποιος που πεθαίνει μ’ έναν ένδοξο τρόπο, ήρωας είναι αυτός που ζει μ’ ένδοξο τρόπο. Ο ηρωισμός βρίσκεται στις καθημερινές πράξεις.

Κανείς δεν μπορεί να χαρακτηριστεί περισσότερο ήρωας από έναν στρατευμένο άνθρωπο, κάποιον που δεν σταματάει ποτέ να πολεμάει. Κάποιος που δεν φοβάται, κάποιος που είναι σε συνεχή ετοιμότητα. Πιστεύω πως όλοι οι σύντροφοι που παλεύουν για τον ίδιο σκοπό είναι κομμάτι του ίδιου πράγματος, δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους συντρόφους. Ο πόλεμος έχει πολλά μέτωπα και στο καθένα διεξάγεται και ένα διαφορετικό είδος μάχης. Ο αγώνας μας είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα αυτού του πράγματος, όλοι μαζί παλεύουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο. Σύντροφοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αλλά και σύντροφοι που βρίσκονται στην τελευταία συνδέονται άρρηκτα. Κάνουν το ίδιο χρησιμοποιώντας απλώς διαφορετικά εργαλεία.

Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο λέω πως ο σύντροφος Χρήστος είναι ένας από εμάς, επειδή παλέψαμε στον ίδιο πόλεμο. Ήμασταν τόσο μακριά κι όμως πορευόμασταν μαζί. Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τους σκοπούς μας και τη μνήμη των συντρόφων μας. Δεν πρέπει να δώσουμε χώρο στους εχθρούς μας. Όλοι οι σύντροφοι που έφυγαν θα ζουν για πάντα μέσα απ’ τους αγώνες μας.

Νemo

* Η Eκδήλωση-Συζήτηση με τον Νemo (διοικητή της διεθνούς ομάδας Interunit που πολέμησε στην Ανατολική Ουκρανία ενάντια στο ναζιστικό/νεοφιλελεύθερο καθεστώς του Κιέβου) που είχε προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη 22/3 μετατίθεται για τα τέλη Απρίλη.

χαμόγελο στα χείλη, μνημείο ανθρωπιάς ο Χρήστος είναι ένας από εμάς!

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *