Το «Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα» για την Εργατική Πρωτομαγιά

Παρόλες τις φανφάρες της κυβέρνησης για το τέλος των μνημονίων, όλες και όλοι εξακολουθούμε και βιώνουμε τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας και βίαιης φτωχοποίησης.

Αντίθετα με όσα διατείνονται οι κυβερνώντες, οι πολιτικές που ασκούν, εξακολουθούν να είναι το ίδιο αντεργατικές και αντιαναπτυξιακές, με θύματα την εργατική τάξη και τους ανθρώπους του μόχθου. Οι μορφές ελαστικής απασχόλησης είναι πλέον οι κυρίαρχες μορφές απασχόλησης, σε βάρος της πλήρους και ρυθμισμένης εργασίας. Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι άνεργοι, οι νέοι που μεταναστεύουν για να γλυτώσουν από την ανεργία και την ανέχεια, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι. Χιλιάδες είναι όσοι αναγκάζονται να εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας, κακοπληρωμένοι, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο, χωρίς άδεια, χωρίς ασφάλεια. Η πολυθρύλητη επαναφορά του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων παραμένει άφαντη και τα εργατικά ατυχήματα – και κάποιες φορές δυστυχήματα, ειδικά στην καθαριότητα των δήμων –  πολλαπλασιάζονται.

Ταυτόχρονα η επίθεση στην λαϊκή οικογένεια εντείνεται με την υπερφορολόγηση και  τους πλειστηριασμούς. 

Μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον, το ίδιο το εργατικό λαϊκό κίνημα, έχει σοβαρότατα προβλήματα προσανατολισμού και παραμένει όμηρος, στα χέρια μιας χρεωκοπημένης ηγεσίας. Tον τελευταίο καιρό τα φαινόμενα σήψης αλλά και βίας, στους κόλπους των συνδικάτων έχουν ενταθεί, συμβάλλοντας περαιτέρω στην απομαζικοποίηση των συνδικάτων.

Σήμερα, είναι αναγκαία όσο ποτέ, μια προσπάθεια ανασυγκρότησης και  αναζωογόνησης του συνδικαλισμού, μέσα από τη δυναμική και ενωτική συμμετοχή των εργαζόμενων, αξιοποιώντας τις ιστορικές παρακαταθήκες του εργατικού κινήματος. Γιατί μόνο ένα ισχυρό, πρωτοπόρο, μαζικό, ταξικά προσανατολισμένο εργατικό κίνημα, έχει πιθανότητες να αποτρέψει την νεοφιλελεύθερη επέλαση και να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους, από την εργοδοτική ασυδοσία.   

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι της Αθήνας

Όλοι στους εορτασμούς για την Εργατική Πρωτομαγιά

Το Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα συμμετέχει αύριο στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Προσυγκέντρωση 11.00 π.μ. στην Πατησίων, στο ύψος του Μουσείου

Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα

Υποψήφια Δήμαρχος Αυγή Μπέσκα – Θεοδόση

Πατησίων 14 (Στοά Φέξη) ΤΚ 160 77 τηλ. 6977246418

www.metopoanatropis.gr     metopoanatropisathinas@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *