Αποτυγχάνει η απόπειρα πραξικοπήματος στην Βενεζουέλα. Στην κόψη του ξυραφιού η χώρα

Αν και η κατάσταση στην Βενεζουέλα δεν έχει ομαλοποιηθεί πλήρως και εξακολουθούν να υπάρχουν σποραδικές συγκρούσεις, σήμερα τα ξημερώματα ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βενεζουέλας, πλαισιωμένος από αξιωματικούς του στρατού της χώρας, απηύθυνε διάγγελμα προς τον λαό ανακοινώνοντας ότι η απόπειρα πραξικοπήματος απέτυχε.

Ο Νικολάς Μαδούρο προανήγγειλε «ποινικές διώξεις» σε βάρος των υπεύθυνων για την εξέγερση, ενώ συνεχάρη τις ένοπλες δυνάμεις διότι κατάφεραν «να αποτύχει η μικρή ομάδα που επιδίωκε να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια».

Για την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, οι στρατιωτικοί οι οποίοι στασίασαν συμμετείχαν σε «απόπειρα πραξικοπήματος».

Η απόπειρα αυτή «δεν θα μείνει ατιμώρητη, μίλησα με τον γενικό εισαγγελέα. Όρισα τρεις εισαγγελείς (…) που άρχισαν να ανακρίνουν όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται», είπε ο Μαδούρο, πλαισιωμένος από τον υπουργό Άμυνας, τον στρατηγό Βλαντίμιρ Παδρίνο, καθώς και αρκετά ακόμη στελέχη της ηγεσίας των ένοπλων δυνάμεων και της κυβέρνησής του.

Κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του η οποία μεταδόθηκε από την δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση και η οποία διήρκεσε κάτι λιγότερο από μία ώρα — επρόκειτο για την πρώτη του δημόσια εμφάνιση έπειτα από τα επεισόδια που σημάδεψαν τη χθεσινή ημέρα — ο Μαδούρο συνεχάρη τις ένοπλες δυνάμεις διότι κατάφεραν να «αποτύχει η μικρή ομάδα που επιδίωκε να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια».

Για τις εξελίξεις στην Βενεζουέλα , που βρίσκεται εσωτερικά στη κόψη του ξυραφιού, με την απόπειρα να συρθεί σε Εμφύλιο, ώστε να δικαιολογηθεί μετά ακόμη και στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ, μίλησε στον 98.4 ο δημοσιογράφος – οικονομολόγος και αναλυτής, Λεωνίδας Βατικιώτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *