Επανέρχονται τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων!

Αυτό που καταγγέλλει σήμερα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε),  είναι στην κυριολεξία εξωφρενικό και δεν μας δείχνει απλώς τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί, αλλά ότι ποια οι εργοδότες έφτασαν στο σημείο να ζητάνε την υπογραφή πιστοποιητικού κοινωνικών φρονημάτων για να προσλάβουν εργαζόμενους!!

Ασυναίσθητα το μυαλό μας πάλι πολύ πίσω στην δεκαετία του 1930, όταν το κράτος με τους μηχανισμούς του, είχαν εφαρμόσει ένα ανάλογο μέτρο για να χτυπήσουν τους εργάτες, οπαδούς του ΣΕΚΕ, πριν καν αυτό μετονομαστεί σε Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (1924).

Γυρνάμε δηλαδή σε τέτοιες εποχές!!!

Αναφέρει μεταξύ άλλων η καταγγελία της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε:”Πρωτοφανή όρο που θυμίζει Μεσαίωνα σε σύμβαση εκπαιδευτικού σε Κέντρο Ξένων Γλωσσών αποκαλύπτει σήμερα η ΟΙΕΛΕ. Ο/η εκπαιδευτικός καλείται να υπογράψει εάν συμμετέχει, ή όχι σε συνδικαλιστική οργάνωση και δεσμεύεται ότι θα πρέπει να ενημερώσει τον εργοδότη του γι’ αυτό! Στα 45 χρόνια της Μεταπολίτευσης η Ομοσπονδία μας δεν έχει διαπιστώσει ποτέ πριν τέτοιο φαινόμενο και είναι εύλογο πως η ανησυχία όλου του κλάδου κορυφώνεται … Μεγάλος αριθμός εργοδοτών προφανώς πιστεύει ότι πλησιάζουμε σε μια εποχή πλήρους απορρύθμισης της εποπτείας της πολιτείας στον ιδιωτικό τομέα και ότι θα μπορούν να λειτουργούν ως κράτος εν κράτει. “.

 Καταστάσεις που θα έπρεπε να είναι αδιανόητες κάνουν την εμφάνισή τους, με ένα εργατικό κίνημα, ανήμπορο να δώσει ουσιαστική και την πρέπουσα απάντηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *