Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Ενας γόνος πολιτικών ακρίδων που εξακολουθεί να προκαλεί

Για το πώς καθορίζεται η λεγόμενη λαϊκή βούληση, η ατομική και κατ’ επέκταση η επικρατούσα μαζική συνείδηση και το πώς αυτή αντανακλάται στα αποτελέσματα των εκλογικών διαδικασιών, έχουμε γράψει πολλές φορές.

Δεν θα κάνουμε εδώ ιστορική αναφορά σε περιπτώσεις όπως της Ινδίας π.χ  που το καθεστώς των “καστών”είναι μαζικά αποδεκτό και εδώ και αιώνες στην χώρα αυτή επικρατεί η  διάρθρωσης της ινδικής κοινωνίας και η πολιτικής διακυβέρνηση της χώρας, μ’ αυτή την αντίληψη.
Ούτε θα επικαλεστούμε ιστορικά παραδείγματα κατά τα οποία πολιτικάντηδες είχαν την αποδοχή του εκλογικού σώματος για να εξελιχθούν σε στυγνοί δικτάτορες.

Μ’ αυτό το σκεπτικό θεωρούμε ανούσιο να σχολιάσουμε την σημερινή τοποθέτηση του πορφυρογέννητουνεοδημοκρατικού στελέχους Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος παρουσιαστηκε θαυμαστής του ακροδεξιού Όρμπαν και του εργασιακού μεσαίωνα που έχει επιβάλλει στα λαϊκά στρώματα της χώρας του.
Και το μόνο “επιχείρημα” που χρησιμοποίησε για να τεκμηριώσει τις εκτιμήσεις του, ήταν ότι  αυτή η τακτική εξασφάλισε στον ακροδεξιό πρωθυπουργό 53% στις ευρωεκλογές.

Αφησε δηλαδή να διαφανεί ξεκάθαρα -το ίδιο έχουν κάνει και άλλα στελέχη της συντηρητικής παράταξης- ότι σε ενδεχόμενη εκλογική επικράτηση της Ν.Δ ανάλογες πολιτικές με του Ορμπάν θα εφαρμοστούν και στην Ελλάδα.

Αν και θεωρούμε πλεονασμό να σχολιάζουμε τα όσα επικαλείται ο νεοδημοκράτης βουλευτής, θεωρούμε θεωρούμε σκόπιμο να δούμε που λέει αυτές τις ανοησίες.
Επαναφέρουμε περασμένη ανάρτησή μας:

 Μ. Bαρβιτσιώτης: Η υποκρισία ενός γόνου πολιτικών ακρίδων

Οταν ένας γόνος πολιτικών ακρίδων που για δεκαετίες λυμαίνονται τον τόπο, προκαλεί, τιτλοφορούσαμε την ανάρτησή μας, πριν από καιρό, όταν έγινε γνωστή η είδηση, ότι σαν υπουργός Ναυτιλίας, τότε, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έκανε “μεγάλη ζημιά” στο νυχτερινό μαγαζί που εμφανιζόταν η αοιδός Πάολα.
Το δημοσίευμα που σχολιάζαμε τότε, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Μ. Βαρβιτσιώτης “με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο έριξε μια απίστευτη ποσότητα λουλουδιών προς την τραγουδίστρια και την παρέα του”.

Θυμηθήκαμε αυτό το άρθρο μας όταν είδαμε στο twitter, κείμενο του Μ. Βαρβιτσιώτη με το οποίο μας πληροφορεί ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι υποψήφιος με την Ν.Δ στην Δυτική Αθήνα, κάνοντας αυτή την επιλογή για να βρεθεί “δίπλα στους ανθρώπους που χτυπήθηκαν από την κρίση”.

Μιλάμε για έναν πολιτικάντη, ο οποίος βρέθηκε στην πολιτική επικαιρότητα “κληρονομώντας” την “εκλογική πελατεία” του πατέρα του, και όσες φορές βρέθηκε στην επικαιρότητα ήταν σε δημοσιεύματα λαϊβ στάιλ περιοδικών, για την προκλητική του ζωή επειδή “είναι γνωστός για τις όμορφες παρουσίες που τον συνοδεύουν σε εξόδους, ιδιαίτερα τα καλοκαίρια με τα σκάφη και τη Μύκονο που σφύζει από ζωή”.

Ενώ αυτό που μας έχει μείνει από  την θητεία του σε υπουργικό θώκο που βρέθηκε για ένα φεγγάρι -με μοναδικό “προσόν” το όνομα του- είναι το θράσος να μιλά για «αντικείμενο χαζής εκμετάλλευσης», όταν έγινε το πολύνεκρο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, αποσείοντας τις δικές του ευθύνες, όπως και της κυβέρνησης Σαμαρά. Επίσης έχει καταγγελθεί για τις συναντήσεις του με τους εφοπλιστές προκειμένου να ρίξουν τα μεροκάματα των ναυτικών.

Μέτα την απάντηση που του έδωσε χρήστης του twitter -στην φωτογραφία που παραθέτουμε, περιττεύει κάθε περαιτέρω δικός μας σχολιασμός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *