Ευχές απ’ το “ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ”

Η ιστοσελίδα, το μπλοκ και ο διαδικτυακό μας ραδιοσταθμός «ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ», εύχονται σε φίλους/ες, συντρόφους/ες χρόνια πολλά, αγωνιστικά, που θα συνοδεύονται με δυναμικούς αγώνες και εργατικές νίκες.

Δεν έχουμε αυταπάτες. Υποδεχόμαστε τον καινούργιο χρόνο με μια κυβέρνηση των “αρίστων” που βαδίζει ακάθεκτη στην παλινόρθωση ενός κράτους της σκληρής δεξιάς.
Μπροστά μας έχουμε ένα κρεσέντο αστυνομικής καταστολής, παρακολουθώντας ένα όργιο κρατικής βίας, που παρόμοιο του μόνο σε αφηγήσεις των πρώτων μετεμφυλιακών χρόνων έχουμε συναντήσει.

Απ’ την άλλη η τάξη μας, κατακερματισμένη, «ζαλισμένη» από τα απανωτά «χαστούκια» που δέχεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια αδιάκοπης επιβολής ταξικής –μνημονικής πολιτικής, παρουσιάζεται αδύναμη να αντισταθεί, αφήνοντας τις δυνάμεις του κεφαλαίου να διεξάγουν μόνες τους ταξικό πόλεμο και επομένως να τον κερδίζουν σε όλα τα μέτωπα.

Η ιστορία όμως δεν γράφεται ευθύγραμμα με το μελάνι των εξουσιαστών. “Ετσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη ή κόκκινη από ζωή ή κόκκινη από θάνατο. Θα παλέψουμε εμείς γι’ αυτό”.

Εμείς δεν ευχόμαστε απλώς, αλλά καλούμε όλο τον κόσμο της εργασίας, τους απόμαχους της δουλειάς, την νέα εργατική βάρδια, την νέα γενιά με τα σμπαραλιασμένα όνειρα και το αβέβαιο μέλλον, να ανταμώσουμε στους δρόμους του αγώνα. 
Για να αποτελέσει το 2020 αφετηρία ώστε να ανοίξουμε λεωφόρους ελπίδας και προοπτικής, για ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Να παλέψουμε ώστε ο καινούργιος χρόνος να σημαδευτεί με δυναμικούς αγώνες, με μορφές πάλης που θα ανταποκρίνονται στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε από τις δυνάμεις του κεφαλαίου και το υπηρετικό πολιτικό προσωπικό τους. 

Ευχές και στους φυλακισμένους συντρόφους.

«Το σκότος και η φυλακή είναι μεγάλο λακιρντί», λέει ένα παλιό ρεμπέτικο άσμα.

Γι’ αυτό, μέρες που είναι, θέλουμε να δώσουμε τις θερμότερες ευχές μας σε όσους/ες επέλεξαν να αντισταθούν και να αμφισβητήσουν ένοπλα την καπιταλιστική βαρβαρότητα και σήμερα βρίσκονται κρατούμενοι στα κάτεργα του αστικού κράτους.

Εμείς, οι συντελεστές του «ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ» δεν αποδεχόμαστε την ένοπλη ατομική τρομοκρατία. Θεωρούμε όμως συντρόφους μας και μέρος του επαναστατικού κινήματος όσους/ες βρέθηκαν σε οργανώσεις που πάλεψαν ένοπλα την δικτατορία των μονοπωλίων που βιώνουμε. 

Ευχές και στους συντρόφους μας σε όλο τον κόσμο που αντιστέκονται δυναμικά σε αστικές δικτατορίες και σε φασιστικά καθεστώτα.

Μία απάντηση στο “Ευχές απ’ το “ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ””

  1. δεν πρόκειται για¨ένοπλη ατομική τρομοκρατία¨ σύντροφοι… πρόκειται για ένοπλη λαική πάλη .παρασύρεστε… καλή χρονιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *