Η συνέντευξη Μητσοτάκη ήταν μια πραγματική ντροπή για την δημοσιογραφία και για την πολιτική.

Για την δημοσιογραφία επειδή ποτέ δεν μαζεύτηκαν τόσοι πολλοί δημοσιογράφοι για να ξεπλύνουν ευθύνες και λάθη μιας κυβέρνησης. Από τις 25 ερωτήσεις που τέθηκαν, μόλις η τελευταία, η 25η, κατάφερε να φέρει σε δύσκολη θέση την εξουσία και την ανάγκασε να πει ψέματα.

Και αυτό μας φέρνει στην ντροπή για την πολιτική. Επί δύο ώρες, ένας πρωθυπουργός που κέρδισε την εξουσία κουνώντας το δάχτυλο για τις πολιτικές ευθύνες που προκάλεσαν μιαν άλλη τραγωδία, δεν βρήκε ούτε μισή κουβέντα για τις δικές του πολιτικές ευθύνες, που έκαψαν 800.000 στρέμματα και χιλιάδες σπίτια και περιουσίες ανθρώπων.
Κι όχι μόνο αυτό αλλά στην τελευταία ερώτηση μετήλθε τα πιο ξεδιάντροπα ψέματα, προκειμένου να δικαιολογήσει το γεγονός της αναβάθμισης των επιχειρησιακών διαχειριστών της τραγωδίας στο Μάτι.

Τέτοια κατάντια δεν έχει προηγούμενο, ούτε η πολιτική ούτε η δημοσιογραφία. Γιατί αν η χωρίς όρια, με τρομερές υπερβολές και ύποπτη μονομέρεια κριτική προς την προηγούμενη κυβέρνηση και σημερινή αντιπολίτευση μπορεί να ενταχθεί στο πλαίσιο της άσκησης κριτικής στην εξουσία, το αδιανόητο χάιδεμα στην σημερινή κυβέρνηση ύστερα από μια τέτοια καταστροφή είναι μόνο ντροπή. Ντροπή. Ντροπή. Ντροπή

Πηγή: George Gougas – f/b

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *