Πώς επιχείρησαν να παγιδεύσουν με το Predator τον Χρ. Σπίρτζη

Tεράστιες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα. Πριν λίγο ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης, συνοδευόμενος από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και νυν διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλη Καλογήρου, επισκέφτηκαν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο και κατέθεσαν στοιχεία για απόπειρα μόλυνσης του κινητού του κ. Σπίρτζη από το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Ο πρώην υπουργός έλαβε δύο μηνύματα, εκ των οποίων το πρώτο ήταν από την ίδια διεύθυνση με την οποία επιχειρήθηκε να μολυνθεί το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη και εκείνη που μόλυνε το κινητό του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Και τα δύο μηνύματα παρέπεμπαν σε διευθύνσεις «φάντασμα» που χρησιμοποιούν οι κάτοχοι του Predator προκειμένου να μολύνουν το κινητό που έχουν βάλει ως στόχο. Η πρώτη που χρησιμοποιήθηκε ήταν μια παραλλαγή του ιστότοπου της «Εφ.Συν.».

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σπίρτζης κλήθηκε να ανοίξει έναν σύνδεσμo που παρέπεμπε στο efsyn.news, την ώρα που ο ιστότοπος της «Εφ.Συν.» είναι ο efsyn.gr. Τη δεύτερη φορά ο σύνδεσμος ήταν ίδιος με αυτόν των Ανδρουλάκη-Κουκάκη.

Η παρακολούθηση μετά τις αποκαλύψεις

Το πιο σημαντικό όλων είναι ότι η απόπειρα παγίδευσης του κινητού του Χρήστου Σπίρτζη συνέπεσε χρονικά με τις αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» του περασμένου Νοεμβρίου για τις παρακολουθήσεις πολιτών από την ΕΥΠ.

Ειδικότερα, στις 13 Νοεμβρίου η «Εφ.Συν.» έφερε στο φως σήματα της ΕΥΠ με τα οποία δινόταν η εντολή παρακολούθησης και συλλογής στοιχείων για τον δημοσιογράφο του Solomon και των Reporters United Σταύρου Μαλιχούδη, ενός υπαλλήλου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ενός δικηγόρου κι άλλων ανθρώπων που ασχολούνταν με το προσφυγικό. Παράλληλα δίνονταν εντολές να παρακολουθούνται οι δραστηριότητες αντιεμβολιαστών ανά την επικράτεια και να συγκεντρωθούν στοιχεία για το ιδεολογικό τους υπόβαθρο.

Πιο συγκεκριμένα, δύο μέρες αργότερα κι ενώ η «Εφ.Συν.» συνεχίζει τις αποκαλύψεις για την ΕΥΠ, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος εν τω μεταξύ έχει εκδώσει ήδη δύο ανακοινώσεις κατά της κυβέρνησης με αφορμή το θέμα, δέχεται την πρώτη επίθεση. Πέντε μέρες αργότερα δέχεται τη δεύτερη επίθεση. Αξίζει να σημειωθεί πως το χρονικό διάστημα συμπίπτει επίσης με την παρακολούθηση του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ, Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

«Αυτό δείχνει ότι κάποιοι ήθελαν διακαώς να μάθουν με ποιους δημοσιογράφους, με ποιους πολίτες μιλάω και προφανώς συνομιλίες μου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την ΕΥΠ και τις αποκαλύψεις που είχαν γίνει εκείνες τις ημέρες. Θέλω να σας ενημερώσω και να τονίσω ότι το δεύτερο μήνυμα είναι το ίδιο που εστάλη στον Θανάση Κουκάκη και στον Νίκο Ανδρουλάκη. Που σημαίνει ότι δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά παρακολούθησης. Ούτε του κ. Κουκάκη, ούτε του κ. Ανδρουλάκη.

»Τα τρία μηνύματα στάλθηκαν από το ίδιο άρρωστο, νοσηρό, αντιδημοκρατικό και παράνομο κέντρο. Και αυτό το κέντρο είναι η ΚΥΠ Μητσοτάκη, είτε απευθείας, είτε μέσω εντολής τους από τρίτους», δήλωσε μεταξύ άλλων πριν λίγο έξω από τον Άρειο Πάγο ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Άρειου Πάγου.

Πηγή: Δημήτρης Τερζής – “ΕφΣυν”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *