Ημερίδα επιστημονικής τεκμηρίωσης και πολιτικής προετοιμασίας ενάντια στο Ευρώ και την ΕΕ

 Μετά την επιτυχημένη ιδρυτική της συνέλευση στις 27/7/2011, η «Πρωτοβουλία κατά του Ευρώ και της ΕΕ» – που  συσπειρώνει ήδη ένα σημαντικό φάσμα αγωνιστών της αριστεράς, του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, καθώς και της μαχόμενης διανόησης – επιχειρεί τη δεύτερη κεντρική δημόσια παρέμβασή της.

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο  διοργανώνει Ημερίδα με διπλή θεματολογία:

1ο. Για τις κρίσιμες εξελίξεις στην Ευρωζώνη και στη χώρα μας, καθώς και για τις προοπτικές της κλυδωνιζόμενης Ευρωπαϊκής Ένωσης στις σημερινές συνθήκες της γενικευμένης καπιταλιστικής κρίσης.

2ο. Για τις δυνατότητες, τις προϋποθέσεις και τους δρόμους για την έξοδο τώρα από τη φυλακή του Ευρώ και της ΕΕ, στην προοπτική μιας άλλης πορείας κοινωνικής-οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και πραγματικής δημοκρατίας σε όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Στην Ημερίδα αυτή – που οι διοργανωτές της τη θεωρούν ως μια διαδικασία βαθύτερης προσέγγισης, τεκμηρίωσης και μαχητικής πολιτικής προετοιμασίας – θα πάρουν μέρος ως εισηγητές οικονομικοί αναλυτές, πανεπιστημιακοί, καθώς και αγωνιστές από τη μαχητική πτέρυγα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και του κινήματος της νεολαίας, που έχουν όλοι τους κοινή αφετηρία την εκτίμηση πως η έξοδος από το Ευρώ και η συνολική ρήξη με την ΕΕ γίνονται σήμερα όροι για την ίδια την επιβίωση του λαού μας.

 

Πηγή: http://stopeuroee.wordpress.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *