Εσπευσμένη επίσκεψη του Καρατζαφύρ​ερ στον Παπούλια: Τι φοβούνται οι Νταβάδες κι ανασύραν..​.τους τσολιάδες;

«Πιστεύω ότι αυτή την κρίσιμη ώρα, η χώρα χρειάζεται ένα κοινωνικό συμβόλαιο για τις αναγκαίες θυσίες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει όλοι να αποδεχθούμε να ζούμε πιο φτωχά για να δημιουργήσουμε, συλλογικά, τις συνθήκες ανασυγκρότησης»

Πάνος Μπεγλίτης, υπουργός Άμυνας, συνέντευξη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» στις 19-09-2011.

____________________________

Όσο κι αν είναι αντιπαθητικό κάποιος να ευλογάει τα γένια του, στην περίπτωση της εσπευσμένης επίσκεψης του Καρατζαφύρερ στον Παπούλια δεν μπορούμε ν’ αποφύγουμε τον συσκεκριμενο …πειρασμό.

Δεν έχουν περάσει ούτε 15 μήνες από τότε που (με αφορμή τις τότε δυναμικές ναυτεργατικές κινητοποιήσεις) είχαμε αποκρυπτογραφήσει κάποιοες δηλώσεις του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. περί τη δεκαετία του ’40, περί την ΟΠΛΑ και περί το ΚΚΕ και να σου ο ίδιος σήμερα στην εκπομπή των Παπαγιάννη-Ντάσκα στο Ράδιο 9, ανήσυχος και προβληματισμένος να δηλώνει με λίγα λόγια και τρεμάμενη φωνή, ότι πήγε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να του επιστήσει την προσοχή, διότι διαβλέπει τον κίνδυνο της δημιουργίας ενός νέου ΕΑΜ! Δεν είναι βέβαια τυχαίο το χρονικό σημείο, στο οποίο έγινε η κάθε μια από αυτές τις δηλώσεις.

Οι περσινές του δηλώσεις έγιναν όταν οι κινητοποιήσεις στα λιμάνια αναδεικνύονταν ως η πρώτη δυναμική, ενωμένη κι ανυποχώρητη εργατική απάντηση στην επίθεση της διεθνούς των μαυραγοριτών. Η σημερινή και πιο αγωνιώδης δήλωση έγινε τώρα, που, αφενός η χρεοκωπία του πολιτικού άξονα της (όποιας) αστικής τάξης στην Ελλάδα, πιστοποιείται και με τη MEGAλη βούλα, αφετέρου παρατηρείται –αργά, αλλά σταθερά-αξιόλογη δραστηριότητα ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ των πολιτών σε όλο κι εντονότερη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΗ με κάποια ανατρεπτική διάθεση και προοπτική.

Εδώ βεβαίως προκύπτει ένα άλλο ερώτημα: Τι απάντησε άραγε ο Παπούλιας στην παραπάνω αγωνία του τυχοδιώκτη προέδρου του ΛΑ.ΟΣ;

Θεωρεί ότι το ΕΑΜ και οι αγωνιστές του ήταν εχθροί της πατρίδας τη δεκαετία του 1940 κι ως εκ τούτου το κράτος θα πρέπει ν’ αποτρέψει την επανίδρυσή του; Κι αν ναι, προέβαλε τη συγκεκριμένη ένστασή του όταν το ΠΑΣΟΚ προέβη στην ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ της ΕΑΜικης Εθνικής Αντίστασης το 1982;

askordoulakos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *