Ο Γκέμπελς πέθανε, ο Γκεμπελισμός ζει και βασιλεύει

Ενα από τα χαρακτηριστικά που μας έφερε η “κανονικότητα” της κυβέρνησης των αρίστων, ήταν αυτό που είχε καθιερωθεί επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και τώρα παίρνει νέες διαστάσεις.
Να απολαμβάνει δηλαδή κάθε κομματικός δημοσιολόγος και την παχυλή του αργομισθία δαπάνες ελληνικού δημοσίου.
Αυτή μεταφράζεται με το μισθό που παίρνει από κάποιο οργανισμό που εποπτεύει το κράτος, με το πρόσχημα ότι εργάζεται σε γραφείο τύπου, με τον διορισμό του σε κάποια υπηρεσία, σαν μετακλητός υπάλληλος, σαν σύμβουλος κλπ.

Μάλιστα όπως ανέφερε δημοσίευμα με ένα πρόχειρο υπολογισμό το επιτελικό κράτος του Κυρ. Μητσοτάκη μόνο για τους δημοσιογράφους που απασχολεί θα πρέπει να πληρώνει 4.500.000 ευρώ κατ’ έτος (!),

Ανάμεσα στους βολεμένους αυτούς δημοσιογράφους ξεχωριστεί θέση κατέχουν οι αρθρογράφοι του liberal και της εφημερίδας «Φιλελεύθερος». Ο Κωνσταντίνος Μαριόλης διορίστηκε σαν μετακλητός υπάλληλος του υφυπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη, ο αποτυχημένος σαν υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., Αντώνης Πανούσος βρήκε πόστο σαν ειδικός σύμβουλος στην ΕΡΤ, o Ανδρέας Ζαμπούκας, αμείβεται έχοντας την ιδιότητα του συνεργάτη στο ιδιαίτερο γραφείο του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου. (Πιθανόν να μας διαφεύγουν και άλλοι δημοσιογράφοι που εργαζόταν για τον εκδότη Θ. Μαυρίδη).

Τα παραπάνω γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας, σε εποχή που δεν είχε χρεοκοπήσει και βάλει λουκέτο ο «Φιλελεύθερος». (Ηταν η φυλλάδα της οποίας ο εκδότης της Θ. Μαυρίδης είχε παρομοιάσει τον Κυρ. Μητσοτάκη με τον Μωυσή που καλείται να οδηγήσει τον λαό του για να σωθεί. Σημειωτέον ότι είχε λάβει μαζί με το liberal.gr 220.000 ευρώ από τη «λίστα Πέτσα»).

Ενημερωτικά να προσθέσουμε ότι ο διευθυντής της φυλλάδας του Μαυρίδη, που αποκαλούσε πρωτοσέλιδα και με “ξύλινα” γράμματα ψεύτη τον Τσίπρα, είχε αποκαλυφθεί ότι λάμβανε αργομισθία απ’ το δημόσιο -εμφανιζόταν σαν υπάλληλος στη Διεύθυνση Γραμματείας Διοικητή του ΟΑΕΔ σχεδόν 30 χρόνια, χωρίς να έχει καμιά επαφή με το αντικείμενο για το οποίο πληρωνόταν, ενώ το όνομα του βρίσκεται στην λίστα Λαγκάρντ όπου και φέρετε να διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία από το 2002, το ύψος του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό. Αυτός, λοιπόν ο τύπος είχε αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ την δημοσιογράφο Κατερίνα Γαλανού, το πόνημα της οποίας που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Θ. Μαυρίδη θα σχολιάσουμε παρακάτω.

Και επειδή προηγουμένως κάναμε αναφορά για τους δημοσιογράφους του «Φιλελεύθερου» που βρέθηκαν να σιτίζονται από τον δημόσιο κορβανά, να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι ο κομματικός πατριωτισμός και τα “προσόντα” της κ. Γαλανού, εκτιμήθηκαν δεόντως από τον επικεφαλής της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα και έτσι η κυρία αυτή ανταμείφτηκε με την θέση ως Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικού Ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης.

Γράψαμε τα παραπάνω γιατί διαβάζοντας το τελευταίο κείμενο της “θαυμάσαμε” την πολιτική της αντίληψη και την ικανότητα της να κάνει ένα χαρμάνι από Ε.Ο 17 Νοέμβρη και Κουφοντίνα, Πυρήνες της Φωτιάς, Ρούπα, Μαζιώτη και Ρουβίκωνα για να καταλήξει η κ. Γαλανού στο βαθυστόχαστο συμπέρασμά της:

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιεξουσιαστικός χώρος ήταν πάντα ένας βραχίονας, που αν και δεν προερχόταν άμεσα από τον πολιτικό κορμό του, είχε σχεδόν πάντα λειτουργική σχέση μαζί του. Από την πιο light εκδοχή έως το σκληρό πυρήνα του. .. Ήταν και είναι αυταπόδεικτο ότι επί διακυβέρνησής του ο ΣΥΡΙΖΑ ικανοποίησε βασικές «απαιτήσεις» του αντιεξουσιαστικού χώρου και ο «χώρος» το ανταπέδωσε στην τότε κυβέρνηση, αναστέλλοντας τη δράση του και… εστιάζοντας αποκλειστικά στους πολιτικούς αντιπάλους του. 

Προφανώς σε άλλες χρονικές περιόδους αυτές τις γελοιότητες επιπέδου Σίλα θα τις προσπερνούσαμε ασχολίαστες. Στην προεκλογική εποχή μας όμως, κατά την οποία ο Πρετεντεράκος ανακαλύπτει τον κίνδυνο του χάους, ο Πορτοσάλτε εμφανίζεται σαν πολιτικά διωκόμενος, ο Β. Χιώτης μας συνιστά να ψηφίσουμε Ν.Δ γιατί είναι καλύτεροι νεκροθάφτες και ο Μουμτζής να μας θυμίζει διαρκώς ότι ο Γκέμπελς πέθανε, αλλά ο Γκεμπελισμός ζει και βασιλεύει, προβοκατόρικες απόψεις σαν της Γαλανού δεν πρέπει να μένουν ασχολίαστες. Οχι για να υπερασπιστούμε τον αντιεξουσιαστικό χώρο που η αρθρογράφος του liberal τον συκοφαντεί χρεώνοντας του ότι έχει “ανταποδοτικές σχέσεις” με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά γιατί έχουμε απέναντι μας αδίστακτους δεξιούς δημοσιολόγους που μπροστά τους .. τύφλα να ‘χουν οι Γεωργαλάδες της Απριλιανής χούντας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *