Αν είσαι ένας φτωχός αναρχικός, που προσπαθείς να απαλλοτριώσεις κάποια προϊόντα ευτελούς αξίας βρίσκεσαι στην φυλακή. Αν είσαι “έγκριτος” ποινικολόγος και ξυλοφορτώνεις την γυναίκα σου, αφήνεσαι ελεύθερος.

Του Γ. Γ.

Αν είσαι μεγαλοεπιχειρηματίας που έχεις υπεξαιρέσει από το Δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, πας σπίτι σου και η υπόθεση σου λιμνάζει για χρόνια στα ανακριτικά γραφεία, μέχρι να ‘ρθει η ώρα που η αστική “δικαιοσύνη”, θα σε παραδώσει πεντακαθαρίδη στην ελληνική κοινωνία ή θα σου επιβάλει ποινή χάδι. Τις περισσότερες φορές δεν θα βρεθείς ούτε ώρα στην φυλακή.

Είσαι επώνυμο μέλος της ελίτ και μάλιστα “διαπρεπείς” ποινικολόγος ο οποίος σάπισε την γυναίκα του στο ξύλο – και το παραδέχεται αφού δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά γιατί η κακοποιημένη σύζυγός του το κατέθεσε χτες στην ανακρίτρια, όπως αναφέρει η ειδησεογραφία- τότε αν και αντιμετωπίζεις ένα βαρύ κατηγορητήριο, οι δικαστικές αρχές σε αφήνουν ελεύθερο με περιοριστικούς νόμους.

Τώρα, αν είσαι ένας φτωχός αναρχικός και σε εντοπίσουν να προσπαθείς να απαλλοτριώσεις προϊόντα ευτελούς αξίας -όπως στην περίπτωση του αναρχικού Χριστόφορου Κορτέση που αποπειράθηκε να κλέψει ηλεκτρολογικό εξοπλισμό από το υποκατάστημα της πολυεθνικής αλυσίδας Leroy Merlin στην Πειραιώς- σε προφυλακίζουν άμεσα, μέχρι να γίνει η δίκη σου, στην οποία, εξυπακούεται ότι σε δικάζουν, με την κατηγορία της «ληστρικής κλοπής».

«Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Ο μηχανισμός του Νόμου και της Δικαιοσύνης φτιάχτηκε για να προστατεύει την κανονικότητα της εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Υπάρχει για να τιμωρεί με αυστηρότητα τις όποιες παρεκκλίσεις των υποτελών τάξεων και να ξεπλένει τα καθημερινά οργανωμένα και μη, εγκλήματα των “επιφανών” και των κάθε λογής υποτακτικών τους», σημείωνε τότε σχετικό κείμενο που είχε κυκλοφορήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *