
Πηγή: 902
Οικογένεια πρώην ελεύθερου επαγγελματία βρέθηκε με χρέος το οποίο την περίοδο των μνημονίων διογκώθηκε και έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό. Είναι πραγματικά ντροπή, γιατί μέλος της οικογένειας που κατοικεί στο συγκεκριμένο σπίτι είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, η οποία είναι αθλήτρια με διακρίσεις με την Εθνική ομάδα. Η Ένωση ΕΒΕ Ελευσίνας Μάνδρας κατήγγειλε το απαράδεκτο γεγονός και όλα τα σωματεία της περιοχής συνυπέγραψαν το αγωνιστικό κάλεσμα υπεράσπισης του λαϊκού σπιτιού.
Σήμερα από νωρίς το πρωί δεκάδες μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων και των φορέων, μαζί με κατοίκους βρέθηκαν στην Ελευσίνα, στην οδό Ιατρού Παπαγιάννη 25. Παρευρέθηκε και ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Όπως είναι γνωστό, στα κοράκια δεν αρέσει η …πολυκοσμία και δεν εμφανίστηκαν. Όλη η πόλη είναι σε ετοιμότητα. Η γειτονιά, τα σωματεία και οι φορείς της πόλης έχουν δώσει όρκο ότι αυτό το σπίτι θα το υπερασπιστούν σαν να είναι δικό τους και αυτό θα γίνει. Τις επόμενες μέρες συνεχίζεται η πλατιά ενημέρωση του λαού της Ελευσίνας, η προσπάθεια να καταγγελθεί η απόπειρα έξωσης από όλα τα σωματεία, τους φορείς, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης. Ενώ προγραμματίζονται και νέες κινητοποιήσεις για τις επόμενες μέρες.
Σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία και οι φορείς της Ελευσίνας αναφέρουν τα εξής:
«Όλη η Ελευσίνα στο πόδι! Το σπίτι της οδού Ιατρού Παπαγιάννη 25 είναι το σπίτι όλων μας και ως τέτοιο θα το υπερασπιστούμε!
Τετραμελής οικογένεια που διατηρούσε μικρή επιχείρηση αλουμινίων λόγω δυσβάσταχτων χρεών και προστίμων από την εφορία την περίοδο της κρίσης, έχασαν το σπίτι τους σε πλειστηριασμό. Η οικογένεια που έχει μέλη ΑμεΑ που χρειάζονται ειδική φροντίδα, απειλείται ξεδιάντροπα από μέρα σε μέρα να βρεθεί στο δρόμο.
Η πρώτη προσπάθεια έξωσης απέτυχε! Η γειτονιά αυθόρμητα βγήκε στον δρόμο και τα μπαλκόνια και τους εμπόδισε. Η τρομοκρατία της Αστυνομίας δεν πέρασε!
Δεν θα τους αφήσουμε!
Καλούμε από τώρα όλους τους κατοίκους και εργαζόμενους της περιοχής να είναι επί ποδός και έτοιμοι για έκτακτη κινητοποίηση όταν οι μηχανισμοί καταστολής εμφανιστούν. Να γίνουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα που δεν θα επιτρέψουμε καμία λαϊκή οικογένεια να μείνει στον δρόμο. Είμαστε σε επαγρύπνηση και σε ετοιμότητα και ξεκαθαρίζουμε να μην τολμήσουν να σκεφθούν να ξεσπιτώσουν την οικογένεια.
Θα μας βρουν απέναντί τους!
Φτάνει ως εδώ! Δεν μπορούμε να ανεχτούμε στον 21ο αιώνα την εξαθλίωση για την κερδοφορία των λίγων, των τραπεζών και των funds.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Ο λαός έχει τη δύναμη να σταματήσει τη λαίλαπα. Κανένας δεν είναι μόνος του. Όλοι μαζί είμαστε δυνατοί. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!».
ΣΕΑΑΝ: Το σπίτι επί της οδού Ιατρού Παπαγιάννη 25, είναι σπίτι όλων μας!
Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) αναφέρει τα εξής:
«Οι ανάπηροι με αξιοπρέπεια, οι χρόνιοι πάσχοντες μαζί με τις οικογένειές τους, μαζί με τους αγωνιστικούς φορείς και τον λαό της Ελευσίνας, γύρω από την οικογένεια με κόρη ανάπηρη αθλήτρια επί της οδού Ιατρού Παπαγιάννη 25, επειδή το σπίτι τους πλειστηριάστηκε.
Στην περίοδο της κρίσης ο αυτοαπασχολούμενος πατέρας, αλουμινάς στο επάγγελμα, δεν μπόρεσε να τα βγάλει πέρα, χρεοκόπησε και του πήρε η τράπεζα το σπίτι. Το σπίτι τα κοράκια το βγάλανε σε πλειστηριασμό και τώρα η τετραμελής οικογένεια με ανάπηρη αθλήτρια των εθνικών ομάδων, απειλείται με έξωση.
Το σπίτι επί της οδού Ιατρού Παπαγιάννη 25, είναι σπίτι όλων μας!
Η ανάπτυξή τους για τα κέρδη των τραπεζών, των funds, των μεγαλοεφοπλιστών, των εφοπλιστών και των εργολάβων σπέρνει την εξαθλίωση, την φτώχεια. Πλειστηριάζει τις ζωές μας. Εθνική στρατηγική για την αναπηρία και κουραφέξαλα αυτά που λέει η κυβέρνηση για να πουλήσουν τσάι και συμπάθεια για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες! Ύστερα ενοχλούνται, όταν λέμε ότι είναι ο Καιάδας του 21ου αιώνα. Η υποκρισία στο απόγειό της, όταν πριν 15 ημέρες η αντιπροσωπεία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικογένειας, διαβεβαίωνε σε συνάντησή της με αντιπροσωπεία φορέων του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος, ότι δεν πρόκειται να γίνουν πλειστηριασμοί και εξώσεις αναπήρων.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, ανάπηροι και γονείς των λαϊκών οικογενειών, μόνο με τον αγώνα μας, την αλληλεγγύη μας, μπορούμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας, τα σπίτια μας, τις οικογένειές μας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε τον 21ο αιώνα βιοπαλαιστές, ανάπηροι και οι οικογένειές τους να πετιούνται στον δρόμο επειδή δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες και το κράτος. Τράπεζες που ανακεφαλαιοποιηθήκανε τρεις και τέσσερις φορές με δεκάδες δις από το αίμα και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, κράτος που το 95% των εσόδων του είναι από τους φόρους των μισθωτών, των συνταξιούχων και των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και του χωριού, μικροεπαγγελματιών και μικροαγροτών, ενώ τράπεζες, μεγαλέμποροι και εφοπλιστές, φοροαπαλάσσονται, επιδοτούνται και πριμοδοτούνται ως «οι φορείς ατμομηχανές της ανάπτυξης».
Είμαστε σε ετοιμότητα αν τα κοράκια με τις δυνάμεις καταστολής επιχειρήσουν να πετάξουν την οικογένεια στον δρόμο θα είμαστε όλοι εκεί».
Απαιτούμε εδώ και τώρα να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί, η κυβέρνηση τώρα να εξασφαλίσει να μην πεταχτεί η οικογένεια της ανάπηρης στον δρόμο, όπως και κάθε άλλη οικογένεια.

0 Comments