Πόσο απειλητικοί είμαστε; Πόσο μας φοβούνται; Δυστυχώς…όχι και πολύ

Η παραπάνω φωτογραφία, για όσους δεν την αναγνωρίζουν, είναι μια καλλιτεχνική απεικόνιση της κατάληψης των ανακτόρων από τους Μπολσεβίκους. Άλλωστε, με βάση το παλιό ημερολόγιο χθες είχαμε την επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης. Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι η φωτογραφία είναι επίκαιρη – και κατά μία έννοια όντως είναι, διότι η ιστορική αναγκαιότητα είναι σήμερα πιο έντονη από ποτέ για μία νέα “Οκτωβριανή Επανάσταση”.

Από την άλλη όμως, διαβάζουμε ότι ο Βενιζέλος σήμερα δήλωσε τα εξής, εξερχόμενος από τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το ποιος θα ηγηθεί του εκτελεστικού αποσπάσματος που θα ρημάξει το λαό (γνωστότερου με την κωδική ονομασία “κυβέρνηση εθνικής ενότητας”):

“«Εγώ πάω να κοιμηθώ τώρα», απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ερωτώμενος από δημοσιογράφους τι θα γίνει με τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.”

Πόσο μας φοβούνται λοιπόν; Όχι και πολύ.


Και, “για να γελάσουμε και λίγο” (με τα χάλια μας), διαβάστε, χωρίς περαιτέρω σχολιασμό από εμάς, αυτό, και ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ διαβάστε και αυτό.


Πέρα από διαφορετικές εποχές, διαφορετικές συνθήκες διαφορετικούς συσχετισμούς, κτλ, φαίνεται νομίζω ξεκάθαρα η [τεράστια] διαφορά ανάμεσα σε μια αριστερά που θέλει να ανατρέψει το παλιό καθεστώς, να πάρει την εξουσία και έχει τη “δίψα”, την πίστη στον εαυτό της αλλά και το σχέδιο-οργάνωση-στρατηγική-timing για να τα καταφέρει, και στην αριστερά του σήμερα, που πέρα από το να κάνει “μνημόσυνα” στην Οκτωβριανή Επανάσταση, δε φαίνεται να μπορεί να ηγηθεί ενός αντίστοιχου εγχειρήματος σήμερα.

Έλα όμως που ΠΡΕΠΕΙ να το κάνει, αλλιώς θα υποστούμε ήττα κολοσσιαίων διαστάσεων…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *