
Σύμφωνα με αναρτήσεις στο X, η Ρίμα Χασάν, η Γαλλοπαλαιστίνια ευρωβουλευτής της Ανυπότακτης Γαλλίας, αφέθηκε σήμερα ελεύθερη από τις ισραηλινές αρχές μετά τη σύλληψή της στο σκάφος Madleen. Έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση υποστήριξης στο Παρίσι, στην Place de la République, στις 9 μ.μ. όπως ανακοινώθηκε από την ίδια και άλλους χρήστες στο X.
Η Adalah, καθώς και Διεθνείς Οργανώσεις (όπως η Amnesty), χαρακτήρισαν την κράτηση και την απέλαση ως παράνομη και αντίθετη στο διεθνές δίκαιο.
Εδώ να σημειώσουμε ότι δεν υπήρξε ενεργός παρέμβαση από πλευράς ΕΕ υπέρ των κρατουμένων ακτιβιστών εκτός απ’ την παρέμβαση που έκανε η πρόεδρος του ΕΚ Roberta Metsola στις ισραηλινές αρχές για την ασφάλεια της Ρίμα Χασάν και των υπόλοιπων ευρωβουλευτών.
Η ακτιβίστρια του #Madleen Γιασεμίν Ατζάρ, στέλνει ένα μήνυμα γεμάτο ένταση και πάθος στον ελεύθερο κόσμο μόλις έφτασε στη Γερμανία, μετά την αποφυλάκισή της από το Ισραήλ.
— Areti Athanasiou (@AretiAthanasiu) June 12, 2025
Η Γιασεμίν Ατζάρ δεν υπέγραψε τα χαρτιά της απέλασής της παρά την τρομοκράτηση που υπέστη! pic.twitter.com/7z1RaYTiZr
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που αναφέρει το in.gr τα περισσότερα μέλη της ελληνικής αποστολής έχουν φτάσει ήδη στο Κάιρο όπως και των ξένων αντιπροσωπειών. Ο συντονισμός μεταξύ της ελληνικής και των υπολοίπων αποστολών συνεχίζεται προκειμένου το Σάββατο (13/06) τα πούλμαν με τους ακτιβιστές να αναχωρήσουν για την πόλη Ελ Αρις.
Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η ειρηνική ανθρωπιστική πορεία 50 χλμ μέσα από την έρημο Σινά με στόχο να «σπάσει» ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ.
Την ίδια ώρα, οι αιγυπτιακές αρχές βρίσκονται επί ποδός, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη διευκρινιστεί πλήρως εάν θα επιτρέψουν την μεταφορά των ακτιβιστών από το Κάιρο στην Ελ Αρίς. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ακτιβιστών και των αιγυπτιακών αρχών συνεχίζονται, ωστόσο λευκός καπνός δεν έχει ακόμη βγει

0 Comments