Αύξηση της θητείας στους 12 μήνες αποφάσισε η κυβέρνηση Παπαδήμου

Σε 15 ημέρες οι σχετικές αποφάσεις από τα Γενικά Επιτελεία

Καθώς η πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπαδήμου καταρρέει, το πολιτικό σύστημα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το υπόλοιπο της εξουσίας της για να κάνει πράξη μια από τις πιο αντιδραστικές τομές που έχει ανάγκη, την πρώτη αύξηση του χρόνου στρατιωτικής θητείας από την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών. Αφού προηγήθηκε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων και συντεταγμένης προπαγανδιστικής χειραγώγησης για τους «εθνικούς κινδύνους» που μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με το να πλημμυρίσει με φαντάρους ο Έβρος και τα νησιά. Επιδιώκοντας να απαλλαγούν από τους «ακριβούς ΕΠ.ΟΠ.», θέλοντας να μειώσουν εικονικά την ανεργία και να εκμεταλλευτούν ακόμη περισσότερο την νεολαία, έρχονται να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των μιλιταριστών και των πολεμικών βιομηχανιών, ελληνικών και ξένων, για αγορές όπλων, εξοικονομώντας χρήματα από την μείωση των λειτουργικών δαπανών των Ενόπλων Δυνάμεων και την απόλυση των Μισθοφόρων ΕΠ.ΟΠ.

Μάλιστα, αστοί πολιτικοί από τα τηλεοπτικά παράθυρα πλειοδοτούσαν για το μέγεθος αυτής της αύξησης (από 12 έως 18 μήνες), παρουσιάζοντας την αύξηση της θητείας ως «μονόδρομο». Τα διάφορα σχέδια αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων χρησιμοποιούνται μόνο προπαγανδιστικά, αφού όλοι οι πολιτικοί κοντράρουν κάθε απόπειρα να κλείσουν τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα για να διασώσουν το άθλιο καθεστώς πελατειακών σχέσεων και ψηφοθηρίας τους. Επειδή όμως με όλα αυτά που κάνουν οι βουλευτές των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ εισπράττουν συνεχώς την λαϊκή οργή, οι τελευταίοι δε μπορούν να μην υπολογίσουν το πολιτικό κόστος από μια τέτοιου είδους επίθεση στα δικαιώματα της νεολαίας, στα αντιπολεμικά και αντιμιλιταριστικά της αισθήματα. Στην τελευταία ενημέρωση της επιτροπής Άμυνας του Κοινοβουλίου που πραγματοποίησε η στρατιωτική και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, φάνηκε η πρόθεση αύξηση της θητείας στους 12 μήνες από την “ηγεσία ειδικού σκοπού”, αυτής της κυβέρνησης “κυβέρνηση ειδικού σκοπού”, για να περιοριστεί το πολιτικό κόστος!

Μιλιταριστές δημοσιογράφοι είχαν θέσει ωμά το ζήτημα: «Η παρούσα πολιτική ηγεσία, που -κατά την άποψη μας δεν μπορεί λόγω του περιορισμένου χρόνου της θητείας της να ασχοληθεί με τα προαναφερθέντα δομικά προβλήματα των Ε.Δ., μπορεί παρά ταύτα να επιλύσει επιτέλους το θέμα της αυξήσεως θητείας, το οποίο προσκρούει πάντα στο πρόβλημα του περίφημου πολιτικού κόστους (αυτού που απέφευγαν πάντα οι πολιτικοί, μεταφέροντας το όμως στην επάρκεια του αμυντικού μηχανισμού της χώρας). Και τούτο, διότι η παρούσα τετραμελής πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ η οποία προέρχεται από τρία κόμματα, μπορεί κάλλιστα να το επιλύσει έτσι ώστε ο καταμερισμός του όποιου κόστους (ανύπαρκτο κατά την άποψή μας) να γίνει διά τρία, και κυρίως χωρίς το ένα από τα κόμματα να επιρρίψει τις ευθύνες στο άλλο. Τέτοιες ευκαιρίες, πολυκομματικών ηγεσιών είναι μοναδικές για την επίλυση προβλημάτων αυτού του είδους και -κατά την άποψή μας- ο νέος ΥΕΘΑ ο οποίος είναι και αυτός που πρέπει να αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία, δεν πρέπει να την αφήσει να πάει χαμένη»!!!

Έτσι λοιπόν, αφού τους σχεδιασμούς αύξησης της θητείας του πρώην ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη μπλόκαραν οι φοιτητικές κινητοποιήσεις, έρχεται τώρα, εν μέσω εορτών το γνωστό συγκρότημα να μας ενημερώσει ότι  «Ο κύβος ερρίφθη, η θητεία θα αυξηθεί από την παρούσα κυβέρνηση, σύμφωνα με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ήδη για την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για αύξηση της θητείας είναι ενήμερος και ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος προσφάτως επισκέφθηκε το Πεντάγωνο. Μία τέτοια απόφαση λαμβάνεται άλλωστε από ένα υπουργείο στο οποίο μετέχουν με στελέχη τους και τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου, μεταξύ των οποίων ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος.

Η ηγεσία του υπουργείου θα ενημερώσει για την αναγκαιότητα της αύξησης τη θητείας από τους 9 στους 12 μήνες (και για τον Στρατό Ξηράς και για την Πολεμική Αεροπορία και για το Πολεμικό Ναυτικό) την αρμόδια Διακομματική Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας η οποία θα συνέλθει εντός 15 ημερών, ώστε να ετοιμαστούν εν συνεχεία οι σχετικές αποφάσεις. Η νέα διάρκεια της θητείας θα ισχύει για τις σειρές που θα καταταγούν μετά την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης και όχι για τους ήδη υπηρετούντες.

Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είχε αναφέρει ότι η αύξηση ή όχι της στρατιωτικής θητείας θα αποφασισθεί μετά τον εξορθολογισμό της δομής του στρατού, αλλά η νέα αυτή δομή δεν έχει ακόμα αποφασισθεί και παρ΄ όλα αυτά αποφασίζεται εκ των προτέρων η αύξηση της θητείας.

Ήδη τα Γενικά Επιτελεία έχουν ετοιμάσει ένα σχέδιο για την αύξηση της θητείας (στο οποίο περιλαμβάνονται και οι περιπτώσεις μειωμένης θητείας για όσους έως τώρα το δικαιούνται), μετά τη μείωση του αριθμού του επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ). Το 2011 δεν πραγματοποιήθηκε καμία πρόσληψη ΕΠΟΠ. Και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν σήμερα 24.500 ΕΠΟΠ. Η οικονομική κρίση, φέρνει αύξηση κατά τρεις μήνες της στρατιωτικής θητείας».

ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ-ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΘΗΝΟΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας δεν αποτελεί ένα απομονωμένο μέτρο και δεν εντάσσεται μόνο στην αύξηση του μιλιταρισμού και την εθνικιστική έξαρση. Αποτελεί τμήμα της ευρύτερης αντιδραστικής αντεργατικής επίθεσης με στόχο τη Δια Βίου υποταγή της νεολαίας, του πιο ανυπότακτου τμήματος της κοινωνίας. Στράτευση στα 18-19, κόψιμο των αναβολών, δουλεία μέχρι τα 25 χρόνια με ακόμη μικρότερο μισθό, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης διαμορφώνουν ένα τοπίο απόλυτης εκμετάλλευσης και υποδούλωσης των νέων ανθρώπων χωρίς δικαιώματα.  Οι έμποροι και βιομήχανοι όπλων, τα αστικά κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τα ακροδεξιά παρακλάδια (ΛΑΟΣ-Παπαθεμελής κλπ), μαζί με τις στρατευμένες δημοσιογραφικές πένες θέλουν να εκμεταλλευτούν ακόμη περισσότερο τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία. Μας αντιμετωπίζουν ως αναλώσιμους στο γραφείο, στο εργοστάσιο, στην πρώτη γραμμή για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, για την αύξηση των κερδών τους.

Εμείς δεν αναγνωρίζουμε καμιά νομιμοποίηση στην πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπαδήμου, στην άθλια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Απαιτούμε την άμεση μείωση της στρατιωτικής θητείας. Το μπλοκάρισμα των εξοπλισμών και της συμμετοχής σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. Την άμεση έξοδο από ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Δεν είναι δυνατόν να περικόπτονται βάρβαρα και επικίνδυνα όλες οι κοινωνικές δαπάνες, αλλά στον προϋπολογισμό του 2012, να αυξάνονται με προκλητικό τρόπο τα κονδύλια για πληρωμές νέων και παλιών εξοπλιστικών προγραμμάτων κατά 66.7% που καταλήγουν στις ξένες πολεμικές βιομηχανίες, στο Σάφα, τον Κόκκαλη, το Μυτιληναίο, το Χούμπαυλη και τα άλλα παιδιά της διαπλοκής. Επίσης, το 2012 αυξάνουν κατά 22.5% τα κονδύλια που πληρώνει ο λαός μας για το ΝΑΤΟ!!! Τα ποσά ξεπερνούν τα 1.1 δις ευρώ. Λεφτά υπάρχουν δηλαδή: για το ΝΑΤΟ και για ΟΠΛΑ. Όμως υπάρχουν και για Μαύρα Κονδύλια. Το ΥΠΕΘΑ προτίθεται να διαθέσει το 2012 συνολικά 9 εκατ. ευρώ σε μυστικά κονδύλια, που είδαμε εξάλλου πως χρησιμοποιούνται από ΕΥΠ και ΜΙΤ!

Η προβολή των «εθνικών κινδύνων» αποτελεί αιτία και αφορμή. Όχι μόνο επιβάλλει την αύξηση της θητείας, αλλά η συζήτηση για τον Στρατό ενισχύει τα φοβικά σύνδρομα, απαιτεί την «εθνική ενότητα», συμβάλλοντας στον αποπροσανατολισμό του εργαζόμενου λαού μας από τα τραγικά αδιέξοδα που του δημιουργεί ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός και τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ., που κάνουν πράξη και τα πιο τρελά όνειρα εκμετάλλευσης μας από τον κόσμο του πλούτου.

Με τους αγώνες μας Μέσα και Έξω από τον στρατό Σταματήσαμε την Στράτευση στα 18. Μπλοκάραμε την Καταστολή της Εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008. Θα τους Σταματήσουμε Ξανά. Η αύξηση της θητείας δεν περνά.

Λέμε όχι στα Αντεργατικά και Μιλιταριστικά Χαράτσια στην Νεολαία.

Με  την ανάπτυξη ενός Μαζικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Είμαστε ενάντια στην Υποχρεωτική Στράτευση. Καλούμε την νεολαία να μην καταταγεί Μισθοφόρος του συστήματος σε Στρατό και Αστυνομία.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *