Αθάνατη ΔΕΞΙΑ!


Λεφτά, δεν έχει, λέει, η κυβέρνηση για να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτές, και οι ασθενείς πεθαίνουν αβοήθητοι.
«Οικονομική στενότητα» περνάμε, μας λέει ο «κουρασμένος» Καραμανλής και αφήνει τους έμπορους γνώσης να θησαυρίζουν απαξιώνοντας, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης την δημόσια παιδεία. …

Απ’ την άλλη όμως υπάρχει πακτωλός χρημάτων για να δοθούν σε νέα εξοπλιστικά προγράμματα (γύρω στα 8 δις ευρώ υπολογίζονται οι νέες πολεμικές προμήθειες), αλλά και για προσλήψεις «αναγκαίου προσωπικού».

Ποιο είναι αυτό το «αναγκαίο προσωπικό» σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργού καταστολής, Μαρκογιαννάκη; Οι αγροφύλακες!!!

Όπως διαβάζουμε στο σχέδιο προεδρικού διατάγματος (δημοσιεύτηκε χτες στον «Ελεύθερο Τύπο», ο Μαρκογιαννάκης θέλει να προσλάβει άλλους 1.300 αγροφύλακες και οι θέσεις θα προκηρυχθούν τον Ιούνιο.

Για ποιο λόγο γίνετε αυτό; Γιατί οι ΔΕΞΙΑ θέλει να αναβιώσει τα τάγματα των ΜΑΥδων και ΤΕΑτζήδων, (για τους νεώτερους αναγνώστες μας θα γράψουμε κάποια στιγμή για το τι ρόλο έπαιξαν τα παραστρατιωτικά ουσιαστικά αυτά σώματα στο παρελθόν).

Και δεν είναι αυτή μια αυθαίρετη εκτίμησή μας. Είναι φανερό για όποιον διαβάσει το πώς θα προσληφθούν όσοι στελεχώσουν τον «μηχανισμό Αγροφυλάκων» και τι προσόντα πρέπει να διαθέτουν.

Η πρόσληψή τους θα γίνει αποκλειστικά απ’ τον κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ αφού όπως διαβάζουμε το βασικό για την πρόσληψή τους είναι να περάσουν την «συνέντευξη» -που καταλαβαίνετε σε ποιους θα δώσουν-.

Η μεθόδευση που έχουν κάνει για την στελέχωση αυτού του σώματος προβλέπει ο συντελεστής βαθμολογίας της συνέντευξης, να είναι κυμαινόμενος «από 0,8 έως 1,2», όμως αναγράφει η προκήρυξη. Δηλαδή αν κάποιος έχει 1.000 μόρια, από πτυχία, προστατευόμενα μέλη, γραπτές εξετάσεις κ. λπ., μπορεί να φτάσει διά της συνέντευξης τα 1.800 έως τα 2.200!

Και η αποθέωση της μεθόδευσης είναι δεν επιτρέπονται ενστάσεις σε όσους «κοπούν» απ’ την συνέντευξη!!!

Εχει κι άλλα ωραία αυτή η προκήρυξη. Στο άρθρο 1 ανάμεσα στα απαιτούμενα προσόντα αναφέρεται ότι οι υποψήφιοι πρέπει «να έχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην Πατρίδα και την Δημοκρατία» αλλά και «να πιστεύουν σε γνωστή θρησκεία που δεν εμποδίζει την εκτέλεση των καθηκόντων τους».

«Την αφοσίωση στην Πατρίδα και την Δημοκρατία», καταλαβαίνετε πώς την εννοεί η Δεξιά! Μας το έχει δείξει το ιστορικό της παρελθόν. Οσο για το ότι δεν μπορεί ένας άθεος να είναι Αγροφύλακας γιατί θα έχει εμπόδιο «στην εκτέλεση των καθηκόντων του», δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια έμμεση ομολογία για ποια «καθήκοντα» προορίζουν αυτό το σώμα.

Αθάνατη ΔΕΞΙΑ!

0 απαντήσεις στο “Αθάνατη ΔΕΞΙΑ!”

  1. συγνώμη..,
    αλλα κάποιος πρέπει να φυλ’αει τα τρίφυλλα σπαρτά…
    τώρα που οι ζωνιανιότες βρίσκονται
    σε εκλογικό πυρετό..;-)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *