Αναγνωρίστηκαν δύο κτηνώδεις αμερικανοί πεζοναύτες στο βίντεο της ντροπής (Βίντεο)

Τουλάχιστον δύο από τους αμερικανούς πεζοναύτες, που εμφανίζονταν σε βίντεο να ουρούν σε σορούς Αφγανών, έχουν αναγνωριστεί, όπως μετέδωσε το BBC. Η ταυτοποίηση των πεζοναυτών με το βίντεο που αναρτήθηκε στο youtube έγινε έπειτα από αναφορές που έφτασαν στον αμερικανικό στρατό. Σύμφωνα με αυτές, η μονάδα που ενεπλάκη εδρεύει στο στρατόπεδο Lejeune, στη Βόρεια Καρολίνα, όπου βρίσκεται μια μια σημαντική στρατιωτική βάση του αμερικανικού στρατού. Εκεί υπηρετούν περί τους 800 με 1.000 πεζοναύτες. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η μονάδα ανήκει στο 3ο τάγμα του 2ης ταξιαρχίας πεζοναυτών και, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, η βιντεοσκόπηση έγινε μεταξύ Μαρτίου-Σεπτεμβρίου του 2011.

Ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι εντελώς υποκριτικά και καταλαβαίνοντας τις συνέπειες της ταύτισης του με τις δολοφονικές κατοχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ δήλωσε «βαθιά αναστατωμένος από τις «απάνθρωπες» πράξεις που διαπράχθηκαν τα αμερικανικά μισθοφορικά τομάρια: «η βεβήλωση των πτωμάτων τριών Αφγανών είναι μια πράξη που πρέπει να καταδικαστεί με τον ισχυρότερο τρόπο» δήλωσε ο Καρζάι και ζήτησε από τις ΗΠΑ «να επιβάλλει την αυστηρότερη τιμωρία σε οποιονδήποτε βρεθεί ένοχος αυτού του εγκλήματος».

Νωρίτερα, το Σώμα των Πεζοναυτών των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει ότι πραγματοποιεί έρευνα για τη βιντεοταινία όπου εμφανίζονται τέσσερις αμερικανοί στρατιωτικοί να ουρούν στα πτώματα των πρόσφατα δολοφονημένων Αφγανών. Στις γνωστές αποκρουστικές δηλώσεις των υπευθύνων δημοσίων σχέσεων του αμερικανικού στρατού εμφανίζονται τέσσερις άνδρες «που βρίσκονται μέσα σε αμερικανικές στρατιωτικές στολές» να ουρούν επί τριών ματωμένων πτωμάτων έχοντας επίγνωση ότι ένα πέμπτο άτομο τους βιντεοσκοπεί. Σε κάποια στιγμή ακούγεται ο ένας από τους στρατιώτες να λέει απευθυνόμενος στο ένα από τα πτώματα επάνω στο οποίο ουρεί: “Καλή σου μέρα φίλε μου”. Ο αμερικανικός στρατός καταλαβαίνοντας τις συνέπειες αυτών των αποκαλύψεων τόσο στο Αφγανιστάν όπου αναμένεται κορύφωση του αντάρτικου, αλλά και στη δημόσια εικόνα του καθώς ετοιμάζεται να επιτεθεί στο Ιράν προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις: “Δεν έχουμε ακόμη επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο, αλλά αυτές οι ενέργειες δεν συνάδουν με τις αξίες μας και δεν εκφράζουν τους Πεζοναύτες”, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα το Σώμα των Πεζοναυτών. “Μου γύρισε το στομάχι”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι. “Όποιες και να είναι οι συνθήκες ή όποια και αν είναι τα πρόσωπα στο βίντεο αυτό, πρόκειται για μία αηδιαστική συμπεριφορά, τερατώδη και απαράδεκτη για κάθε ένστολο”, είπε. Αυτό το είδος συμπεριφοράς αντιβαίνει στον κώδικα της στρατιωτικής δικαιοσύνης, δήλωσε άλλος αμερικανός στρατιωτικός, σύμφωνα με τον οποίο το είδος του κράνους και του όπλου που φορούν οι αμερικανοί στρατιωτικοί παραπέμπει, εάν επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα του βίντεο, σε ομάδα επίλεκτων σκοπευτών.

Περί τους 20.000 Πεζοναύτες είναι ανεπτυγμένοι στο Αφγανιστάν, κυρίως στις επαρχίες Κανταχάρ και Χελμάντ.  Σε επιστολή που έστειλε στον υπουργό Άμυνας Λίον Πανέτα, το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων, η μεγαλύτερη αμερικανική μουσουλμανική ένωση “καταδικάζει αυτήν την κατά τα φαινόμενα βεβήλωση σορών”. Αποτελεί “παραβίαση των κανονισμών του στρατού της χώρας μας και κανόνων του πολέμου που απαγορεύουν τέτοιες ανήθικες και αηδιαστικές πράξεις”, αναφέρεται στην ανακοίνωση. “Έχουμε εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι μία απόλυτα διαυγής έρευνα θα διεξαχθεί για το ανησυχητικό αυτό περιστατικό και ότι θα ληφθούν τα προσήκοντα μέτρα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων , που θεωρεί ότι οι στρατιώτες που εμπλέκονται το συμβάν θα τιμωρηθούν σύμφωνα με τον στρατιωτικό κώδικα και τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι επαναλαμβανόμενες όμως πράξεις βίας, κτηνωδίας και βεβήλωσης των δολοφονημένων από τους Νατοϊκούς Μισθοφόρους αποτελούν καταρχήν απόδειξη της ήττας τους στο Αφγανιστάν και δεύτερον, βρίσκονται σε πλήρη σύμπνοια με την επίσημη πολιτική ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ που βασανίζουν και εξουσιοδοτούν τις μυστικές υπηρεσίες τους να δολοφονούν όποιον δεν εντάσσεται και για τον οποιοδήποτε λόγο, στους σχεδιασμούς της Νέας Καπιταλιστικής Ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων. Καθημερινά αποκαλύπτεται η κτηνωδία «του πολέμου κατά της τρομοκρατίας», των δογμάτων άμυνας-ασφάλειας που στρέφονται κατά του εχθρού εργαζόμενου λαού παγκόσμια.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *