Μην αποθαρρύνεσθε…

“Μην κάνετε το λάθος να χάσετε το θάρρος σας από τη δημόσια συζήτηση”, υπογράμμισε o Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας ενώπιον των εργαζομένων στη CIA. O Ομπάμα υπερασπίστηκε την απόφασή του να προστατεύσει τους βασανιστές από την τσιμπίδα του νόμου. Η αποκάλυψη ότι η προηγούμενη διοίκηση Μπους χρησιμοποιούσε μεθόδους βασανιστηρίων, όπως η εξομοίωση πνιγμού, προκάλεσε διεθνή κατακραυγή. Παρ’ όλα αυτά η στήριξη Ομπάμα ήταν πλήρης και χωρίς περιορισμούς. «Μην αποθαρρύνεσθε επειδή πρέπει να παραδεχθούμε ότι κάναμε λάθος. Ετσι μόνο μαθαίνουμε, με το να παραδεχόμαστε τα λάθη μας και να πηγαίνουμε μπροστά. Γι’ αυτό κι εγώ είμαι περήφανος που είμαι πρόεδρος των ΗΠΑ, και γι’ αυτό θα πρέπει να είστε υπερήφανοι που εργάζεστε στη CIA».

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Ντικ Τσένι, σε συνέντευξη σε τηλεοπτικό δίκτυο κάλεσε τη CIA να δώσει στη δημοσιότητα και τις «επιτυχίες» που προέκυψαν από τις μεθόδους βασανισμού. «Μου προκαλεί κατάπληξη», είπε, «ότι ο Ομπάμα δεν επέτρεψε τη δημοσίευση πρωτοκόλλων που αποδεικνύουν και την αποτελεσματικότητα αυτών των μεθόδων».

Απ΄την Γερμανική εφημερίδα DW. Χρειάζονται σχόλια;

0 απαντήσεις στο “Μην αποθαρρύνεσθε…”

  1. Πες τα. Όπως λέω και στο χτεσινό μου post, δε μπορείς να είσαι ό καλός’ με ημίμετρα. Γιατί έτσι απαγόρευσες μια μορφή βασανιστηρίου και εμμέσως πλην σαφώς έδωσες το ok να συνεχίσουν με όλες τις υπόλοιπες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *