Ποιος είναι πατριώτης; Αυτοί ή εμείς;

Πατριώτης δεν είναι αυτός που μισεί τους ξένους, τους αλλόθρησκους, τους διαφορετικούς. Πατριώτης δεν είναι αυτός που θεωρεί πως “το έθνος και η φυλή του είναι ανώτερα”, και άλλες τέτοιες μπούρδες. Πατριώτης δεν είναι ο εθνικιστής, ο φασίστας, ο ναζί.

Πατριώτης, δεν είναι ούτε αυτός που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, και κατά τα άλλα επενδύει τον λόγο του με “πατριωτικό αίσθημα”! Πατριώτης, δεν μπορεί να είναι, ο κεφαλαιοκράτης, ο καπιταλιστής, το αρπακτικό.

Όλοι αυτοί οι “πατριώτες”, έχουν αποδειχτεί οι χειρότεροι προδότες στην ιστορία αυτού του τόπου.

Το ποιοι έχουν σταθεί πατριώτες σε αυτό το χώμα, το γνωρίζουμε από την πορεία τους, τις πράξεις τους, και το χυμένο αίμα τους. Πατριώτες, είναι αυτοί που πάλεψαν για την εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας, και για την αποτίναξη κάθε ιμπεριαλιστικής οικονομικής και πολιτικής εξάρτησης. Είναι αυτοί που αγωνίζονται ενάντια στο ξεπούλημα της Ελλάδας, στο ξένο κεφάλαιο. Είναι αυτοί που παλεύουν για την δικαιοσύνη και την ευημερία του λαού αυτού του τόπου, και όχι της πλουτοκρατίας.

Όπως είχε πει ο Άρης Βελουχιώτης, στην ιστορική του ομιλία στη Λαμία:

“Μας κατηγορούν ότι θέμε να καταργήσουμε τα σύνορα και να διαλύσουμε το κράτος. Μα το κράτος εμείς το φτιάχνουμε σήμερα, γιατί δεν υπήρξε, μια που αυτοί οι ίδιοι το είχανε διαλύσει. Ποιος είναι λοιπόν πατριώτης; Αυτοί ή εμείς; Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ’ όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι’ αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους. Ενώ εμείς, το μόνο πού διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει, οπού βρει κέρδη, δε μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε. Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαια τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;”

Πηγή: Υπερβολές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *