Ο λαός δεν αναγνωρίζει τη ληστεία ούτε της Δανειακής Σύμβασης, ούτε του PSI

Το PSI, του οποίου η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε, αποτελεί ένα βαρύ έγκλημα σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού. Πρωτεργάτες η Τρόικα και το ντόπιο Μνημονιακό Μέτωπο. Είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό όλοι τους: Η πρωταγωνιστική ομάδα Παπαδήμου, Βενιζέλου, Παπανδρέου, Σαμαρά, όσοι τους στήριξαν (Καρατζαφέρης, Μπακογιάννη κλπ), ο Πρόεδρος της υποτέλειας Κ. Παπούλιας, ο μεγαλοαστισμός με τα ΜΜΕ του, καθώς και ο εσμός των βουλευτών που νομιμοποιούν με το «ΝΑΙ» τους τα τροϊκανά σχέδια.

Όλοι αυτοί σήμερα προσπαθούν να κάνουν τη νύχτα μέρα, μιλώντας για μείωση του χρέους κατά 100 δις. Είναι κοινοί ψεύτες:

–         Γιατί ακόμη και μετά το «κούρεμα», η χρεομηχανή συνεχίζει να δουλεύει εξίσου στο φουλ. Για τόκους θα πληρωθούν φέτος περίπου 13 δισ. ευρώ και ακόμη περισσότερα τις επόμενες χρονιές, δηλαδή πολύ περισσότερα απ’ όσα πληρώνονταν μέχρι και το 2010.

–         Γιατί ακόμη και από αυτήν την μείωση των 100 δισ., αμέσως τα 50 δισ. θα δοθούν στις τράπεζες, μεγαλώνοντας ξανά το δημόσιο χρέος και διευρύνοντας το σκάνδαλο της δωρεάν προικοδότησης των τραπεζιτών από το δημόσιο ταμείο.

–         Γιατί ακόμη και αυτή η μείωση των 50 δισ. έρχεται μετά από μια «εκτόξευση» κατά 210 δισ. μέσα σε 10 μόλις χρόνια – από 140 το 2001 σε 360 στο τέλος του 2011. Και ακόμη και μετά το «κούρεμα», το χρέος θα μείνει σε δυσθεώρητα ύψη κοντά στα 320 δισ. ευρώ, περίπου δηλαδή όσο ήταν το 2010.

Συμπερασματικά, το Μνημονιακό Μέτωπο, που σήμερα πανηγυρίζει, δούλεψε προς όφελος όχι της χώρας και του ελληνικού λαού αλλά των τοκογλύφων δανειστών. Και εγκλημάτησε:

–         Γιατί πλέον με το PSI το χρέος διέπεται από το Αγγλικό Δίκαιο, το δίκαιο των δανειστών.

–         Γιατί με το PSI ο ελληνικός λαός χάνει το δικαίωμα του να διαγράψει ένα μεγάλο μέρος του χρέους, δικαίωμα το οποίο απορρέει από το ελληνικό δίκαιο που καθόριζε μέχρι σήμερα το χρέος. Ένα δικαίωμα απολύτως εύλογο, καθώς το χρέος βρίσκεται στα χέρια αυτών των ίδιων που ευθύνονται για αυτό.

–         Γιατί με το PSI ο ελληνικός λαός χάνει το δικαίωμα του να σταματήσει τη χρεομηχανή, να πει «Ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους δανειστές» και να διεκδικήσει πίσω τα κλεμμένα.

–         Γιατί με το PSI ανατινάζονται τα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που οδήγησαν τα αποθεματικά στη ληστεία του χρηματιστηρίου και των δομημένων ομολόγων και σήμερα ολοκληρώνουντο έγκλημα. Καταληστεύονται οι συντάξεις και ο ιδρώτας μιας ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων.

–         Γιατί, σε τελική ανάλυση, το PSI έχει σαν απόλυτη προϋπόθεση την επαίσχυντη και προδοτική Δανειακή Σύμβαση που ψήφισε η Βουλή στις 12 Φλεβάρη, με την οποία ο λαός οδηγείται στον Καιάδα και ο δημόσιος πλούτος ξεπουλιέται αντί πινακίου φακής.

Το Μνημονιακό Μέτωπο λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι έχουμε ανάγκη τον ξένο δανεισμό για να επιβιώσουμε. Ακόμη κι εκεί που έφτασαν τη χώρα με τα Μνημόνια, αν υπάρξει ανατροπή πολιτικών συσχετισμών και αλλαγή πορείας, τότε μπορούμε να δώσουμε στη χώρα διέξοδο, έστω και δύσκολα. Στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις. Υπάρχουν τα χρήματα για μισθούς, συντάξεις, κοινωνικό κράτος, ακόμη και για να δρομολογηθεί η παραγωγική ανασυγκρότηση, αν κοπούν τα χρήματα για τους τόκους και τα δάνεια, για τις μίζες, τις αποικιοκρατικές συμβάσεις, τα δώρα στους τραπεζίτες, τους υπέρογκους και άχρηστους εξοπλισμούς, αν σταματήσει η φορολογική ασυλία του μεγάλου κεφαλαίου.

Αποτελεί επίσης πρόκληση πρώτου μεγέθους ότι παράλληλα με το PSI, ανακοινώνεται ο «εξωδικαστικός συμβιβασμός του ελληνικού Δημοσίου με τη SIEMENS», που αθωώνει πλήρως τη γερμανική πολυεθνική και την απαλλάσσει από την επιστροφή της ζημιάς (τουλάχιστον 2 δισ. σύμφωνα με την εξεταστική επιτροπή της Βουλής) που προκάλεσε στο ελληνικό Δημόσιο.

Η απάντηση του ελληνικού λαού δόθηκε περίτρανα στις μεγάλες διαδηλώσεις της 12ης  Φλεβάρη σε όλη την Ελλάδα. Ο λαός δεν αναγνωρίζει ούτε τη Δανειακή Σύμβαση ούτε το PSI. Είναι παράνομα. Καμία τύχη δεν πρόκειται να έχει η μεθοδευμένη παραπλάνηση που επιχειρεί σήμερα το μπλοκ Παπαδήμου, Βενιζέλου, Σαμαρά. Ο λαός δεν θα τους γυρίσει απλώς την πλάτη. Θα τους κυνηγήσει όπου τους βρει! Όπωςέκανε προχθές στη Ρόδο, πριν λίγες μέρες στα Γιάννενα, όπως σε όλη την Ελλάδα στις παρελάσεις της 28ης Οκτώβρη. Και έρχεται η 25η Μάρτη.

Το ειδικό καθεστώς της Τρόικας και των Μνημονίων, της χούντας, της κατοχής και της κοινωνικής εξόντωσης δεν θα περάσει. Θα συντριβεί στη χώρα που επέλεξαν τα πλανηταρχικά και υπερεθνικά κέντρα  για πειραματόζωο. Θα συντριβεί μέσα από την πάλη και τον ξεσηκωμό του ελληνικού λαού. Με τη διεθνή αλληλεγγύη, το «We are all Greeks». Και, ας το ξέρουν, ο ελληνικός λαός θα ανακτήσει και θα εφαρμόσει όλα τα δικαιώματα του. Και ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται:

–         Η πλήρης κατάργηση όλων των ληστρικών Μνημονιακών συμβάσεων και ρυθμίσεων.

–         Η διεκδίκηση όλων των ποσών που πληρώθηκαν και πληρώνονται στη χρεομηχανή και σε όλες τις αποικιοκρατικές συμβάσεις.

–         Η επιστροφή υπό δημόσιο έλεγχο των τραπεζών αλλά και όλωντων υποδομών και δημόσιων οργανισμών που σήμερα εκποιούνται στο διεθνές μονοπωλιακό και ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο.

–         Η τιμωρίας όλων ανεξαίρετα όσων ευθύνονται για τα εγκλήματασε βάρος της χώρας και του λαού: Πολιτικών, διαπλεκόμενων επιχειρηματιών, πολυεθνικών.

Με όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα για πραγματική Δημοκρατία, Ανεξαρτησία, Ελευθερία,παραγωγική Ανασυγκρότηση

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

9 Μαρτίου 2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *