Αγωνία του αστικού πολιτικού κόσμου για σχηματισμό κυβέρνησης (Βίντεο)

Κι ενώ είχε εδραιωθεί η άποψη –μετά την συνάντηση Παπούλια-Σαμαρά-Βενιζέλου Τσίπρα- ότι βαδίζουμε ολοταχώς σε νέες εκλογές, η δήλωση του προέδρου της δημοκρατίας ότι και αύριο πιθανόν να υπάρξει νέα συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς δείχνει την αγωνία του οικονομικού κατεστημένου να αποφύγει με κάθε τρόπο την νέα προσφυγή στις κάλπες. (Οι λόγοι είναι προφανείς).

Δεν ξέρουμε τι αντικείμενο θα έχει μια νέα συνάντηση αφού είναι σαφές το πολιτικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί μετά τις δηλώσεις Σαμαρά-Βενιζέλου-Τσίπρα και μας λέει ότι «συνένοχος στον φόνο» δεν θα γίνει ο Σύριζα, κάτι που έβαζαν σαν όρο οι υπόλοιποι αρχηγοί των αστικών κομμάτων για να σχηματιστεί κυβέρνηση από αυτή την βουλή.

Δυο πράγματα όμως να τονίσουμε σχετικά με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε την ολομέτωπη επίθεση της ΔΗΜΑΡ και τους χαρακτηρισμούς που απέδωσε στον Σύριζα. Γιατί τον κατηγορούν ότι διαστρεβλώνει τις θέσεις τους; Ο ίδιος ο Φ. Κουβέλης δεν είναι αυτός που δήλωσε ότι η χώρα πρέπει να δεσμευτεί στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει; Δηλαδή να εφαρμόσει το Μνημόνιο που τις συνέπειες του τις έχουμε αναλύσει επανειλημμένως;

Η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για συγκυβέρνηση με ορίζοντα διετίας δεν βρήκε την πλήρη στήριξη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ; Ο όρος που βάζει το κόμμα του Φ. Κουβέλη για να σχηματιστεί μια τέτοια κυβέρνηση είναι να συμμετάσχει ο Σύριζα για να της δώσει άλλοθι διαφορετικά το νεοπαγές κόμμα του θα πάει για φούντο στις επόμενες εκλογές.
Ποια είναι λοιπόν η ανακρίβεια στις θέσεις που διατύπωσε ο Α. Τσίπρας;

Το δεύτερο που θέλουμε να σημειώσουμε είναι αυτό που μετάδωσε το Mega και αφορά δηλώσεις του Π. Καμένου, ο οποίος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού «άφησε ανοιχτό ένα παράθυρο για την δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης, ειδικού σκοπού, υπό προϋποθέσεις». Καλά ο αρχηγός των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» δεν ήταν που δήλωνε ότι ούτε νεκρός δεν θα συνεργαστεί με Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ;

Πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *