ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ: Για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Το οικονομικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Αλ.Τσίπρας επιβεβαιώνει πως η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δώσει καμιά διέξοδο στον ελληνικό λαό.

Όχι μόνο δεν αποτελεί «ανατροπή» και δεν «κάνει παρελθόν τα μνημόνια», όπως συνθηματολογεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντίθετα είναι ένα πρόγραμμα  που στηρίζεται στην «κοινή ευρωπαϊκή λύση», δηλαδή, στις συμφωνίες με τη Μέρκελ και τον Ολάντ! Ένα πρόγραμμα που μέσα από μια «αναδιαπραγμάτευση» μερικών όρων του μνημονίου και ένα «μορατόριουμ για το χρέος», δεν πρόκειται να θίξει ούτε στο ελάχιστο την εξάρτηση της χώρας από την ΕΕ. Δεν πρόκειται να αμφισβητήσει τα βάθρα κυριαρχίας του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου στη χώρα.

Τα συγκεκριμένα οικονομικά μέτρα που περιλαμβάνει αφήνουν απείρακτο τον μεγάλο όγκο των νομοθετημάτων και κυβερνητικών πράξεων που έχουν επιβληθεί με τα μνημόνια των δύο τελευταίων χρόνων. Οι ελάχιστες «καταργήσεις» ή «διορθώσεις» μνημονιακών μέτρων που προβλέπουν δεν αποτελούν παρά ψίχουλα που χρησιμοποιούνται σαν δημαγωγικό περίβλημα για μια πολιτική που θα εξακολουθήσει να κρατεί την χώρα δέσμια της ΕΕ και των συμβάσεων υποδούλωσης και το λαό παγιδευμένο στα μνημόνια. Δεν ανταποκρίνονται ούτε στο ελάχιστο στο αγωνιστικό φρόνημα που έδειξαν λαός και εργαζόμενοι στην πάλη τους για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων. Αντίθετα, επιδιώκουν να σπείρουν τον εφησυχασμό στις λαϊκές μάζες και να τις βάλουν στο περιθώριο.

Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό, τον κόσμο της Αριστεράς να δείξουν εμπιστοσύνη στις δικές τους δυνάμεις, στη δύναμη του μαζικού, αποφασιστικού αγώνα και όχι σε απατηλές διακηρύξεις οι οποίες το μόνο αποτέλεσμα που θα έχουν θα είναι να διαψεύσουν προσδοκίες και να οπισθοδρομήσουν τους μαζικούς αγώνες που έχει ξεκινήσει ο λαός ενάντια στα μνημόνια και στην πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ.

 

Σάββατο 2 Ιούνη 2012

mlekloges2012.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *