Μια “χαρούμενη οικογένεια” η κυβέρνηση Σαμαρά

Αρχισαν τα όργανα στην φάλτσα ορχήστρα της συγκυβέρνησης. Μετά τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που ακολούθησαν,  ξεκίνησαν και οι εσωτερικές τριβές  στο μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης.

Είχαμε σχολιάσει το απόγευμα την τακτική του Γ. Στουρνάρα και προσωπικά είχα κάνει την πρόβλεψη ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει

Απ’ ότι διαβάζουμε τώρα ο Βενιζέλος σε τηλεφωνική επαφή που είχε με Σαμαρά και Κουβέλη ζήτησε αύριο να γίνει συνεδρίαση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, με παρουσία του υπουργού οικονομικών, εκφράζοντας ανοιχτά την διαφοροποίηση του από την τακτική και τις δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα.
Την διαφωνία του, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ,  κύρια στην εστιάζει στην τακτική του υπουργού Οικονομικών «πρώτα επαναφέρουμε το πρόγραμμα εντός τροχιάς, ύστερα ζητάμε προσαρμογές και επαναδιαπραγματεύσεις».

Πιθανόν όλα αυτά να εντάσσονται στις πολιτικές σκοπιμότητες που έχουν οι συνέταιροι του αστικού μπλοκ εξουσίας. Μας δείχνει όμως «πόσο χαρούμενη οικογένεια» είναι η κυβέρνηση Σαμαρά.

Γ. Γ.

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/07/blog-post_3941.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *