ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΣ ΜΕΡΚΕΛ: DEUTSCHLAND UBER ALLES!

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΑΚΗΣ ΣΤΙΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΜΕΡΚΕΛ!

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΣ «ΔΟΥΛΟΦΡΟΣΥΝΗΣ» ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ!

Ο Σαμαράς έσπευσε στο Βερολίνο προσφέροντας ένα σκανδαλώδες «δώρο» πρώτης τάξης στη Μέρκελ, το οποίο έστειλε στους Γερμανικούς κυρίαρχους κύκλους ένα ηχηρό μήνυμα απεριόριστης δουλοφροσύνης!

Συγκεκριμένα, ο Σαμαράς έβαλε τον Στουρνάρα να υπογράψει λίγες ώρες πριν τη συνάντηση με τη Μέρκελ την κατάπτυστη συμφωνίαπλυντήριο» που απαλλάσσει τη Siemens από τα δύσοσμα έργα και τις ημέρες της στην Ελλάδα.

Αυτή η κίνηση απέραντης υποταγής της χώρας μας προς τη Γερμανική πολιτική και οικονομική ελίτ, αντί να κατευνάσει τη Μέρκελ και να ενισχύσει τη θέση του Σαμαρά, συνέβαλε στο ακριβώς αντίθετο.

Ο μεν Σαμαράς όχι μόνο δεν τόλμησε στη συζήτηση με τη Μέρκελ να πει έστω και μια λέξη για την, ατελέσφορη, έτσι κι αλλιώς, επαναδιαπραγμάτευση, αλλά παρέπεμψε στις καλένδες και αυτήν ακόμα την ανούσια, αν όχι και επιζήμια, επιμήκυνση.

Αντίθετα η Μέρκελ, έχοντας στα χέρια της το «συγχωροχάρτι» της Siemens, ως δείγμα της γερμανικής επικυριαρχίας στη χώρα μας, πέρασε στην αντεπίθεση.

Στην ουσία η Γερμανίδα καγκελάριος απευθύνθηκε προσβλητικά και περιφρονητικά στον Έλληνα πρωθυπουργό, ζητώντας να σταματήσει τα λόγια και να περάσουν οι ελληνικές κυβερνήσεις σε πράξεις πλήρους και απόλυτης εφαρμογής του χρεωκοπημένου μνημονίου, ενώ παρέπεμψε το μέλλον της χώρας στην έκθεση των τροϊκανών υπαλλήλων!

Ο Α. Σαμαράς όχι μόνο δεν έδειξε την παραμικρή αντίδραση απέναντι στην περιφρόνηση και την νεοαποικιακή νοοτροπία της Μέρκελ αλλά, σκύβοντας υποτακτικά το κεφάλι, υποσχέθηκε «πράξεις που έχουν μεγαλύτερη αξία από τα λόγια», πράγμα που μεταφράζεται ότι θα γίνουν τα «πάντα» , όσο και αν υποφέρει ο λαός και ο τόπος, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πιστωτές και το γερμανικό διευθυντήριο!

Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό ότι ο Α. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα «δεν ζητάει άλλα χρήματα» (δάνεια μας δίνουν με το αζημίωτο κ. Σαμαρά!) αλλά ζητάμε «ανάπτυξη», λες και μπορούν να υπάρξουν αναπτυξιακές επιλογές χωρίς χρήματα! Εκτός και αν ως ανάπτυξη ο Α. Σαμαράς εννοεί τις ιδιωτικοποιήσεις-ξεπούλημα της χώρας.

Το μόνο που, γελοιοποιούμενος στην κυριολεξία, ζήτησε από τη Γερμανία ο Α. Σαμαράς, ήταν να σταματήσουν οι Γερμανοί αξιωματούχοι τις δηλώσεις για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, διότι, όπως είπε, τέτοιες δηλώσεις αποτελούν εμπόδιο για τις «ιδιωτικοποιήσεις» στην Ελλάδα!!! Ευρώ, δηλαδή, και «ξερό ψωμί», αν θέλουμε να ξεπουληθεί η χώρα, ξεπούλημα το οποίο θα ανακοπεί ακόμα και με την υποψία της δραχμής!!!

Γίνεται σαφές ότι μετά τη συνάντηση ΣαμαράΜέρκελ, η Ελλάδα της θλιβερής συγκυβέρνησης οδεύει ολοταχώς, χωρίς στοιχειώδεις προστατευτικές ζώνες, στη συντριβή που εξασφαλίζει η άνευ όρων και ορίων μνημονιακή προσήλωση και πειθαρχία!

Με ένα πακέτο λεηλασίας ύψους περίπου 20 δισ. και την τυφλή υποταγή στους πιο σκληροπυρηνικούς γερμανικούς κύκλους, η Ελλάδα στέλνει ευθέως το μήνυμα, ακόμα και στις λεγόμενες «αγορές», ότι τρέχει ιλιγγιωδώς στη χειρότερη καταστροφή που θα υποστεί χώρα σε καιρό ειρήνης (ή μήπως χειρότερη και από τυφλό πόλεμο;).

Η Αριστερά, όλων των αποχρώσεων, έχει αίσθηση αυτής της τραγωδίας;

Και αν έχει, γιατί δεν εγκαταλείπει γρήγορα τους φραστικούς υπερεπαναστατικούς ακροβατισμούς και την αδιέξοδη προσκόλληση στην «ευρωλαγνεία»;

Γιατί δεν ανοίγει άμεσα στους δρόμους του διαλόγου, της κοινής δράσης, της συμπόρευσης και της συμπαράταξης;

Πηγή: Ισκρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *