Πρόκληση η πρόσκληση της Χ. Α. στο Χορτιάτη

 Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για την προσβολή της μνήμης του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη από το δήμαρχο Πανοράματος-Χορτιάτη Καϊτεζίδη

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλoνίκης καταγγέλλει την πρόσκληση του δημάρχου Πυλαίας-Πανοράματος-Χορτιάτη Ι. Καϊτεζίδη να προσκαλέσει τους εκπροσώπους των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση μνήμης για την επέτειο του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη. Εξήντα οκτώ χρόνια μετά τη δολοφονία 149 ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους γέρων, γυναικών και παιδιών, από το γερμανικό στρατό κατοχής και τους συνεργάτες τους Έλληνες ταγματασφαλίτες, οι ομοϊδεάτες τους προσκαλούνται να επιστρέψουν στον τόπο του εγκλήματος. Είναι ανεπιθύμητοι! Οι υμνητές του Άουσβιτς και του Νταχάου, οι νοσταλγοί της χούντας και του Μεταξά δεν είναι μία άλλη «άποψη» στο πλαίσιο της δημοκρατίας, είναι αυτοί που θέλουν να γυρίσουν το ρολόι της Ιστορίας πίσω, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αυτοί που θέλουν να καταστρέψουν τις ελευθερίες όλων μας.

Σήμερα οι νεοναζί της «Χρυσής Αυγής» αποτελούν ένα δεκανίκι της μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που προσπαθεί να διχάσει τους εργαζόμενους με το ρατσισμό και την αντιμεταναστευτική προπαγάνδα με αποκορύφωμα τη βάρβαρη επιχείρηση αστυνομικής βίας ενάντια στους μετανάστες που χωρίς ντροπή ονόμασε «Ξένιος Δίας». Οι φασίστες ποτέ δε στρέφονται ενάντια σ’ αυτούς που καθημερινά κλέβουν τη ζωή μας, την κυβέρνηση, τους τραπεζίτες, την Τρόικα, αλλά στοχοποιούν τα πιο καταπιεσμένα στρώματα της κοινωνίας, τους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, τους ανάπηρους για να περάσουν ανενόχλητα τα βάρβαρα μέτρα που θα κοστίσουν 13,5 δισ. ευρώ σε όλους μας.  Οι κάτοικοι του μαρτυρικού Χορτιάτη, οι εργαζόμενοι και νεολαίοι που συγκρουόμαστε με τη νέα συγκυβέρνηση και την τρόικα ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες ούτε ξεχνούμε, ούτε συγχωρούμε τους νεοναζί δολοφόνους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία του Χορτιάτη, αλλά και όλης της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση στην πλατεία Χορτιάτη την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στις 10:30πμ για να τιμήσουμε τα θύματα του Ολοκαυτώματος και να μην αφήσουμε τους πολιτικούς απογόνους τους να βεβηλώσουν τη μνήμη τους. 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  

www.antarsya.gr 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

τηλ.: 2108227949, 6948369941, 6934535084, 6932828964

email: pressantarsya@gmail.com

1/9/2012

0 απαντήσεις στο “Πρόκληση η πρόσκληση της Χ. Α. στο Χορτιάτη”

  1. Αργά βγήκε το κάλεσμα…

    Πρόλαβε ο δήμαρχος να στείλει αστυνομία που μπλόκαρε το δρόμο, έτσι ώστε κανένας αντιφασίστας να μην μπορεί να πάει εκει να διαμαρτυρηθεί.

    Δηλαδή, ο δήμαρχος Χορτιάτη, όχι μόνο προσκάλεσε τους νεοναζί (να “ξεπλυθούν”) στην εκδήλωση για το έγκλημα των (παλιών) ναζί, αλλά και… με το ζόρι, δια της βίας ΕΠΕΒΑΛΛΕ την παρουσία των νεοναζί.

    (ανταπόκριση πριν 36 λεπτά)
    κράτος και φασίστες δρουν χέρι – χέρι…
    Δυνάμεις καταστολής έχουν αποκλείσει τον κόσμο , γύρω στα 40 αυτοκίνητα- λίγο πριν το Χορτιάτη -. Σημειώνεται πως ο κόσμος πήγαινε στο Χορτιάτη για να διαμαρτυρηθεί για το κάλεσμα του δημάρχου στους
    Χρυσαυγίτες να συμμέτεχουν στην επέτειο της σφαγής του Χορρτιάτη από τους ναζί. Επίσης, κόσμος έχει αποκλειστεί και στο Χορτιάτη , η αστυνομία τους ανακοίνωσε ότι δεν επιτρέπεται να πλησιάσσουν στο σημείο όπου βρίσκεται το μνημείο…

    http://www.babylonia.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=8539

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *