Eπιβολή κεφαλικού φόρου χαράτσι – 150 ευρώ

Πρόταση για επιβολή κεφαλικού φόρου ύψους 150 ευρώ στουςιδιοκτήτες – εκμισθωτές ακινήτων, στους αυτοαπασχολούμενους, στις ατομικές επιχειρήσεις και σε όσους έχουν αγροτικό εισόδημα, αλλά δεν είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες, κατέθεσε το οικονομικό επιτελείο στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Την είδηση, την οποία αρχικά διέρρευσε το ΠΑΣΟΚ, επιβεβαίωσανκύκλοι του υπουργείου Οικονομικών. Αυτό το άδικο και εξοντωτικό μέτρο δεν περιλαμβάνεται στο πακέτο-καρμανιόλα των 11,9 δισ. ευρώ, αλλά αποτελεί μέρος της λεγόμενηςφορολογικής «μεταρρύθμισης», η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει την κατάργηση σχεδόν όλων των φοροαπαλλαγών! Στόχος της παραπάνω φορολογικής «μεταρρύθμισης» είναι να εισπραχθούν επιπλέον φόροιύψους 2 δισ. ευρώ.

Οι παράγοντες του υπουργείου και η τρόικα «στοχοποιούν» ως κύριους υπαίτιους για τηφοροδιαφυγή, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους φορολογούμενους με εισόδημα από ακίνητα, τις ατομικές επιχειρήσεις, καθώς και εκείνους με αγροτικά εισοδήματα οι οποίοι δεν είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες. Πέρα από την ισοπεδωτική λογική του χαρατσιού αυτού, το οποίο πλήττει εξίσου δίκαιουςκαι άδικους, το μέτρο εξαιρεί τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Η κυβέρνηση, με αυτόν τον τρόπο, επιχειρεί να βγάλει από την μέση τους «μικρούς παίχτες» τηςαγοράς.

Σε αυτή τη στρατηγική εντάσσεται και η προώθηση της πλήρους κατάργησης του αφορολογήτου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμποροβιοτέχνες κα, καθώς και η αύξηση τουσυντελεστή φορολογίας εισοδήματος ως το 30%, και μάλιστα από το πρώτο ευρώ!

Εξ ου και η συγκεκριμένη ομάδα φορολογουμένων θα αποτελέσει και τη κύρια πηγή για την προαναφερθείσα αύξηση των φορολογικών εσόδων.

Η απόφαση για την επιβολή του συγκεκριμένου φόρου δεν έχει αποφασιστεί. «Έχουν συζητηθεί, δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις», επισήμανε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείουΠΗΓΗ

Ας δούμε πως σχολίασε την είδηση το κανάλι «ΑΝΤΙΟ» του Σουργελιστάν:

– Νέο χαράτσι θα πληρώσετε ραγιάδες. Ο πολυχρονεμένος μας, Σαμαρά – βεζίρης, αφού κάπνισε το ναργιλέ του στον οντά με τη Σουλτάνα Μέρκελ, έβγαλε φιρμάνι, για να μας ξανασώσει. Όσοι ζούνε κι αναπνέουν, θα πληρώνουν επιπλέον 150 γρόσια (ευρώ), το κεφάλι. Εξαιρούνται οι πλούσιοι και οι φασίστες. Οι πλούσιοι, γιατί δεν πληρώνουν ποτέ, ενώ οι φασίστες γιατί, ως γνωστόν, δεν έχουν κεφάλι. 

Κλαίνε, λένε τα χαμπέρια, οι υπήκοοι του Σουργελιστάν. Ετοιμάζονται μάλιστα να βγουν στους δρόμους. Όσοι δεν «πήραν τα βουνά» ακόμη, από τα πολλά χαράτσια. Λένε, πως θα κάνουν απεργίες και καταλήψεις. Πως τολμούν να εμποδίζουν αυτούς, που θέλουν να είναι σκλάβοι, να κάνουν τη δουλεία τους;

Κάποιοι μάλιστα λέν, ότι γιουχάρουν τους Πασάδες! Άκου εκεί θράσος! Τους Αγάδες; Που πασκίζουν νύχτα μέρα, να μαζέψουν τα γρόσια από τους φτωχούς, να τα δώσουν τους ξένους; Ο ιδιοκτήτης του καναλιού Αλαφού – Οσμάν – Αγάς, είναι με το δίκιο του εξοργισμένος. Αναρωτιέται τι κάνουν οι σπαχήδες, τα ασκέρια μας. Να πιάσουν τους αντάρτες, να τους παλουκώσουν. Το ίδιο λένε όλοι οι μπέηδες, κι οι κοτζαμπάσηδες.

Αλλά γι’ αυτούς που παραπονιούνται, ο Άδωνη – Πασάς σε έκτακτο φιρμάνι σχολίασε. «Πως ζεις ορέ ραγιά; Τι τρως; Για να ζεις ακόμα, ορέ γκιαούρη συνταξιούχε, έχεις κρύψει λεφτά. Να τα  δώσεις όλα ρε. Το κράτος τα χρειάζεται. Πως θα έχουμε άμαξες με πολλά άλογα, να μας πάνε στην πόλη; Τι θα φάνε ορέ, οι ευνούχοι, που μας φυλάνε; Αμ οι χανούμισσες και τα γιουσουφάκια,  που διορίσαμε στο Σεράι της βουλής;  Θέλετε να ξεφτιλιστούμε μπέηδες, αγάδες, και πασάδες στους ξένους;  Αλλά μην κάμετε έτσι μωρέ. Αφού το Σαμαρά – βεζίρη, τον θέλετε. Σεις δεν τον κάνατε βεζίρη; Και προσέξτε καλά, μη σηκώσει κανείς μπαϊράκι, γιατί θα ξαμολήσω  τους γενίτσαρους  του Μπέη –  Μιχαλολιάκου. Κι αυτοί, αν σε δαγκώσουν, λυσσάς, παθαίνεις ρατσισμό…»

Έχουν δίκιο οι πολυχρονεμένοι μας πασάδες. Γι αυτό, θα βάλουν κι άλλα μέτρα, για να γλυτώσουν τη χώρα από τους φτωχούς. Θα φορολογήσουν τον αέρα, θα σφάξουν τους αρρώστους να μη στοιχίζουν, θα κρεμάσουν τους γέρους και τις γριές, να μη παίρνουν σύνταξη και θα φυλακίζουν τους ξένους μετανάστες. Αφερίμ, να γλυτώσουμε τους πεινασμένους από τη ζωή που κάνουν, εξοντώνοντας τους…

Και μην ξεχνάτε, ορέ ραγιάδες, αυτό που είπε ο μεγάλος βεζίρης  (που  η Τρόικα να σας κόβει μισθούς και να του δίνει ευρώ). «Για όλα φταίνε, οι ξένοι κι οι φτωχοί. Οι πολιτικοί είναι σωτήρες, όσο οι Γερμανοί  πασάδες της Τρόικας φίλοι μας».

Άντε ορέ, κοιμηθείτε τώρα, κι αύριο πληρώνετε πάλι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *