Εκεί που μας χρωστούσαν …

«Είκοσι εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο κοστίζουν οι αναχαιτίσεις των τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, όπως προκύπτει από απάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, σε ερώτηση του βουλευτή Β’ Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ., Κωστή Αϊβαλιώτη.

Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι το ποσό αυτό αφορά «καύσιμα, ανταλλακτικά, συντήρηση, μετακινήσεις προσωπικού σε αεροδρόμια νησιών του Αιγαίου» κ.ά.

Δηλαδή, από το 1974 έως σήμερα το ποσό φτάνει συνολικά τα 252 δισ. δρχ. χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι εξοπλισμοί, τα υποβρύχια που «γέρνουν», τα ελαττωματικά τανκς που προσπάθησαν να μας πουλήσουν οι Γερμανοί και λοιποί εταίροι μας και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ.

Ολα αυτά είναι, φυσικά, εκτός της «λογικής» των Βρυξελλών…»

“Εθνος”

Δεν υποτίθεται ότι με την Τουρκία είμαστε σύμμαχοι στα πλαίσια του ΝΑΤΟ;
Δεν θεωρείται δεδομένο ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ε.Ε; Πώς λοιπόν επιτρέπουν οι «σύμμαχοι» μας και οι «εταίροι» μας της Ε.Ε αυτή την οικονομική αιμορραγία του ελληνικού λαού;
(Γράφουμε και καμιά μαλακία …)

Να προσθέσουμε και κάτι που δείχνει ότι για το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης που μας κυβερνά ισχύει η λαϊκή παροιμία «εκεί που μας χρωστούσαν ζητάνε και το βόδι».
Και στην προκειμένη περίπτωση ότι αντί να διεκδικούμε αυτά που μας χρωστά το Γερμανικό κράτος φερόμαστε εντελώς δουλικά στους εκπροσώπους του.

Εχουμε λοιπόν και λέμε:

Οι Γερμανική κυβέρνηση πρέπει να μας πληρώσει (όπως έκανε σε όλες τις υπόλοιπες χώρες από το Ισραήλ μέχρι την Πολωνία)…

7,160 δισ. δολάρια που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) για τις καταστροφές που μας προξένησαν τα γερμανικά στρατεύματα στην οικονομική υποδομή της χώρας μας.

3,5 δισ. δολάρια από το δάνειο που οι κατοχικές δυνάμεις υποχρέωσαν τη χώρα μας να τους παράσχει, πέραν των εξόδων συντήρησης των κατοχικών στρατευμάτων.

Επιπλέον μας οφείλουν:

α) Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που αφαίρεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής από τα μουσεία μας και τους αρχαιολογικούς χώρους καθώς και

β) Τις αποζημιώσεις προς τα θύματα των θηριωδιών των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής εις βάρος των κατοίκων 100 περίπου ολοκαυτωμάτων (πόλεων και χωριών) αλλά και γενικότερα σε βάρος του άμαχου πληθυσμού.

Με διάφορους χειρισμούς η Γερμανία έχει κατορθώσει να αναβάλει την εκπλήρωση αυτών των υποχρεώσεών της μέχρι τη σύναψη οριστικής συνθήκης ειρήνης (2+4) στη Μόσχα το 1990. Από τότε όμως πέρασαν 19 χρόνια και η μεν Γερμανία δεν εννοεί να εξοφλήσει το χρέος της, οι δε ελληνικές κυβερνήσεις δεν τολμούν να αξιώσουν την εξόφλησή τους.

Σημειωτέον: Οι οφειλές αυτές έχουν υπολογιστεί σε ονομαστικές τιμές του 1938 (!), που σημαίνει ότι το πραγματικό μέγεθος των οφειλών ξεπερνά σε σημερινές τιμές τα 70 δισ. ευρώ!

Αντί για όλα αυτά όμως η αστική κυβέρνηση τους γιες μεν που έχουμε δέχετε τις απειλές και τους εκβιασμούς τους, υπακούοντας απολύτως στις εντολές που δίνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *